04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

TYB ANKARA ŞUBESİ YAZAR OKULU MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Türkiye Yazarlar Birliği'nin Ankara Şubesi, Ankara'nın edebi zenginliğine yeni bir soluk getiren yazar okulu etkinliğinin kapanışını bir sertifika töreniyle taçlandırdı.

TYB Ankara Şubesi Yazar Okulu Mezuniyet Töreni Düzenlendi

24 Nisan 2024 Çarşamba 13:38

Ankara'nın kültürel dokusunu besleyen ve edebiyatseverleri bir araya getiren bu anlamlı etkinlik, TYB'nin ve Ankara'nın edebi mirası haline dönüşen Yazar Okulu'nun mezunlarını onurlandırmak ve başarılarını kutlamak amacıyla düzenlenen sertifika töreni, edebiyatseverlerin de ilgisini çekti.

TYB Ankara Şube Başkanı M. Sait Uluçay, açılış konuşmasında Ankara Festivali'nin köklü bir geleneğe dönüştüğünü belirtti. Yazar Okulu'nun, TYB'nin uzun yıllara dayanan önemli etkinliklerinden biri olduğunu vurgulayan Uluçay, Ankara'nın edebi potansiyeline dikkat çekti.

img_2590.jpg

TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Uluçay, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Mamak Belediye Başkanlığımızın işbirliğinde “Türkiye Yüzyılında Edebiyat ve sanat” temasıyla ikincisini düzenlediğimiz Ankara Edebiyat Festivali kapsamında açmış olduğumuz yazar okulu 13 Hafta sürdüğünü ve devamsızlık yapmayan toplam 30 kişi atına sertifika düzenlendiğini,  mezun olan öğrencilerin edebi çalışmalarını kitap halinde okuyuculara sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  

Yazar Okulları, genç yeteneklerin keşfedilmesine, yeteneklerinin geliştirilmesine ve edebiyat dünyasına kazandırılmasına olanak tanır.

Yazar okulu ile gençleri edebiyatla tanıştırdıklarını, onlara yazma becerilerini geliştirme fırsatı sunduklarını, haber yazma, roman, hikâye, deneme ve şiir atölyelerinde öğrencilere eleştirel düşünme, metin analizi ve yaratıcı yazma teknikleri gibi önemli beceriler kazandırıldığını belitten Uluçay, Kursiyerlere yazı yazma konusunda birtakım tavsiyelerde bulundu. Kurs hocalarına teşekkür etti.

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise konuşmasında Yazar Okulu'nun değerini vurgularken, Ankara Edebiyat Festivali'nin şehrin kültürel kimliğine katkı sağladığını ifade etti. Arıcan, Yazar Okulu'nun katılımcıları ustalarla buluşturarak edebi gelişimlerine katkı sağladığını vurguladı.

Yazar Okulu'nun amacına dair konuşan Arıcan, katılımcıların edebi yeteneklerini disiplinli bir şekilde geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Türkiye'de yazarlık alanında disiplinli bir yetişme sürecinin önemine dikkat çeken Arıcan, gençlerin bu alandaki potansiyeline vurgu yaptı.

img_2622.jpg

Bununla birlikte, Türkiye Yazarlar Birliği'nin Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Ankara Valiliği işbirliğiyle yürüttüğü Bilge Yazarlar projesine de değinen Arıcan, gençlerin bu alandaki ilgisinin gelecek adına umut verici olduğunu dile getirdi.

Törenin ardından, yazar okulunda eğitim veren yazarlar ile katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi. Sonrasında ise, çiğ köfte ikramı eşliğinde dostluklar pekiştirildi ve edebiyat dolu sohbetlerin keyfi çıkarıldı.

Sertifika törende Yazar Okulu’nda ders veren Ali Necip Erdoğan, Mehmet Aycı, Durdu Güneş, Talip Işık, Şahin Ali Şen, Mehmet Sait Uluçay, Necmettin Evci, Sadık Güneş ve  Hamit Gök’e teşekkür beratı verildi. Törende TYB Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Mahmut Erdemir, TOBB Öğretim Üyesi Dr. Necmettin Turinay, şair-yazar Nuray Alper, TYB Ankara Şubesi Üyelerinden Banu Sancak, Kezban Eldemir, Fevzi Mercan, Mehmet Sıddık Yıldırım, Muhammed Işık, Denetleme Kurulu Üyesi Selim Atlıhan, TYB Genç Kahve Koordinatörü Tolga Aydın da hazır bulundu.

Program, kursiyer öğrenciler, hocalar ve katılımcı misafirlere çiğköfte ikramı ile son buldu.

img_2598.jpgimg_2627.jpgimg_2675.jpgimg_2686.jpgimg_2692-001.jpgimg_2708.jpgimg_2713.jpgimg_2718.jpgimg_2726.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.