18 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

TYB GENÇ KİTAP KAHVE'DE 11 AYIN SULTANI RAMAZAN AYI SEZAİ KARAKOÇ'UN SAMANYOLUNDA ZİYAFET; ORUÇ YAZILARI OKUMASIYLA KARŞILANDI!

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen okumada; Sezai Karakoç'un oruç yazılarının toplantığı ''Samanyolunda Ziyafet'' adlı eserin değerlendirmesi yapıldı.

TYB Genç Kitap Kahve'de 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı Sezai Karakoç'un Samanyolunda Ziyafet; Oruç Yazıları Okumasıyla Karşılandı!

23 Mart 2023 Perşembe 12:57

Sezai Karakoç'un düşünce dünyasından oruç, Ramazan ve zaman kavramlarının anlamları tartışılırken her katılımcının bu kavramlarla alakalı anıları ve bakış açıları değerlendirildi. Ramazan'ın gelişine özel yaptığımız bu oturumda katılımcılarla Ramazan'ın bizler için ne ifade ettiği, anlam dünyalarımıza nasıl etki ettiği üzerine uzun ve keyifli bir sohbet ortamı oluşturuldu. Mütefekkir Karakoç'un oruç ve Ramazan için hissetiği coşkuyu ve bunu okuyucuya da hisssettirme konusundaki etkileyiciliği farklı kaynaklar üzerinden de örnekler verilerek değerlendirildi. Ramazan öncesinde Sezai Karakoç vesilesiyle anlamları üzerine tekrar tefekkür etme fırsatı bulduğumuz bu olguların hayatlarımıza sirayet etmesini umuyor, Ramazan ayının herkes için sağlıklı, huzurlu ve bereketli geçmesini diliyoruz.

cf9d2b62-433c-4dfa-85ea-76fac3508728-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.