08 Mayıs 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara23°C

TYB İLK KİTAP: HİCRİ ON BEŞİNCİ ASRI KUTLAMA TOPLANTISI TEBLİĞ ÖZETLERİ

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 29 Mayıs 1982 günü gerçekleştirilen "Hicrî 15. Asırda İslâm" kutlama toplantısının tebliğ özetleri, Türkiye Yazarlar Birliğinin ilk yayını, ilk kitapçığı...

TYB İlk Kitap: Hicri On Beşinci Asrı Kutlama Toplantısı Tebliğ Özetleri

20 Temmuz 2016 Çarşamba 17:07

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 29 Mayıs 1982 günü gerçekleştirilen "Hicrî 15. Asırda İslâm" kutlama toplantısının tebliğ özetleri, Türkiye Yazarlar Birliğinin ilk yayını, ilk kitapçığı...

İslamın 15 Asrını kutlamak için düzenlenen programın, tebliğ özetlerinden oluşan kitapçığı, Yazarlar Birliği'nin türkçe, inglizce ve arapça olarak basılacak olan tebliğ metinlerinin tamamından oluşan kitabından önce bir özet niteliği taşıyor. Ayrıca, Türkiye Yazarlar Birliğinin yıllar içerisinde islam ve türk dünyası ile ve kültür ve sanat dünyasında ne gibi işler yapacağının habercisi olacağını ilan ediyor.  

İkinci Kitabın tanıtımında ayrıntıları ile vereceğimiz isimler, tebliğler ve içeriklerinden önce, ilk yayın olan kitapçıkta yer alan isimleri şöyle sıralayabiliriz: Süleyman Hayri Bolay, Ahmet Tabakoğlu, D. Mehmet Doğan, Şerafeddin Gölcük, Erol Güngör, Ahmet Gürtaş, Mehmet S. Hatipoğlu, Ahmet Kabaklı ve Mustafa Kara. 

Bu kitapçıkta bu isimlerin tebliğ özetleri ve özgeçmişleri yer alıyor. İsimler dahi yapılan kutlamanın niteliği hakkında önemli ipuçları sunuyor. 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.