27 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

TYB İSTANBUL ŞUBESİNDEN AZERBAYCAN YAZARLAR BİRLİĞİ'NE DESTEK MEKTUBU

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik başlattığı saldırgan tutuma yönelik tepkiler devam ediyor.

TYB İstanbul Şubesinden Azerbaycan Yazarlar Birliği'ne Destek Mektubu

20 Temmuz 2020 Pazartesi 13:44

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev’e destek mektubu yazarak Ermenistan’un işgalci tutumana karşı tepkisini dile getirdi. Her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Bıyıklı mektubunda şöyle seslendi:

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Sayın Anar Rızayey,

Tarihi katliam ve vahşetlerle dolu Ermeni çetelerinin geçmişte olduğu gibi bugün de haksız hukuksuz bir şekilde saldırganlığını devam ettirmesini kaygıyla takip ediyoruz.

Karabağ işgali devam ederken yeni işgal girişimleriyle zulümlerine yeni zulümler katmaya çalışan zalimlere karşı kahraman Azerbaycan ordusunun asil direnişini saygıyla selamlıyoruz.

Türkiye’de bütün vatandaşlarımızın duası ve desteği sizinledir. Her zaman kalbimiz Azerbaycan Türkleriyle çarpmaktadır.   İstanbul Bakü arasındaki kardeşlik köprüsü kıyamete kadar yıkılmayacaktır. Milli Şairimiz Mehmet Akif’in muhteşem ifadesiyle cephemizin sinesinde imanda bir, sevinme bir, acı bir, vicdan birdir. Cihan yıkılsa bile bu cephe sarsılmayacaktır.

İki devlet bir millet olarak düşmana boyun eğmeyeceğimizi bütün dünya görecektir. Azerbaycan halkı yalnız değildir.

Her türlü desteğe hazır olduğumuzu bildirir, bu vesileyle Ermeni katillerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, Can Azerbaycan’ın yiğit halkına başsağlığı dileriz.           

Mahmut Bıyıklı  
TYB İstanbul Şube Başkanı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.