30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

TYB İSTANBUL’DA HİTABET ATÖLYESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

TYB İstanbul’da Uygur Türklerine Yönelik gerçekleştirilen Hitabet Atölyesi’ne katılanlara sertifikaları düzenlenen bir programla verildi.

TYB İstanbul’da Hitabet Atölyesi İlk Mezunlarını Verdi

09 Şubat 2022 Çarşamba 12:42

Özgür Çoban’ın eğitmenliğini üstlendiği 11 haftalık programa üniversite öğrencilerinden doktora mezunlarına kadar farklı yaş ve meslek gruplarından katılan Uygur Türkleri büyük ilgi gösterdi.

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, programın kapanış konuşmasında “Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne karşı yaptığımız açıklamalarda her zaman amasız, fakatsız Uygur Türklerinin yanında yer aldık. Sömürgeci güçlerin soydaş ve dindaşlarımıza karşı yapmış olduğu uygulamaları gündemde tutmak için üstümüze düşen ne varsa yaptık ve yapmaya da hazırız. İsa Yusuf Alptekin ve Uygur Türklerinin davası Türkiye Türklerinin omuzlarındadır sözü kulaklarımızda çınlıyor. Türkiye Türkleri olarak her zaman mazlumların yanında durmaya hakikati dillendirmeye devam edeceğiz.’’ Dedi.

Şair Özgür Çoban da TYB İstanbul’un çok güzel çalışmalar yaptığını belirterek şöyle konuştu: Birinci kurda İstanbul Türkçesinin incelikleri ile doğru ve güzel konuşmanın sırlarının anlatıldığı programın ikinci kurunda topluluk önünde etkileyici konuşma sanatı anlatıldı. Gönül dili Türkçenin bir dünya dili olmasını istiyorsak hepimizin binlerce yıllık geçmişi olan Türkçemize sahip çıkmalıyız. İşe Eski Yunanca ‘pandemi’ kelimesi yerine Türkçe “salgın” sözcüğünü kullanarak başlayabiliriz. Bizim hayalimizde bir Çin yok, tek Doğu Türkistan var. Uçup giden güzelim kırlangıçlara bakarak biz Türkistan’ı hür sanmak değil özgür olduğunu bilmek istiyoruz.”

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinde yapılan programın sertifika töreninde Şair İmran Sadai ve öğrenciler ilk defa topluluk önünde şiirler seslendirdiler. Kanun ve uduyla öğrencilerin şiirlerine eşlik eden müzik öğretmeni Emine Yılmaz’ın da programda Uygur Türkçesiyle bir şarkı seslendirmesi duygu dolu anlar yaşamasına sebep oldu. Şiir dinletisinde Yunus Emre, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nazım Hikmet, Abdurrahim Karakoç, Bestami Yazgan gibi usta isimlerin eserlerine yer verildi.

Geniş katılımla gerçekleşen program hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

img-20220206-wa0089.jpgimg-20220206-wa0092.jpgimg-20220206-wa0115.jpgimg-20220206-wa0091.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.