05 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara16°C

TYB KİTAPLARI 22: TÜRK DÜNYASI ŞİİR GÜLDESTESİ 3

"Türkçenin Uluslararası Şiir Şölenleri bir şükür hareketidir."

TYB Kitapları 22: Türk Dünyası Şiir Güldestesi 3

15 Ağustos 2016 Pazartesi 14:29

Türkçenin Uluslararası Şiir Şölenlerinin dördüncüsü Kuzey Kıbrıs'ta 'Türkçenin en güneyinde' gerçekleştirilmiş. Şölenin akışı, şairler, şiirler ve değerlendirme yazılarından oluşan kitap ise Şiir Güldestesi 3 adı ile basılmış ve güldeste dizisinin 3. kitabı olarak TYB Kitaplığında yer almıştır.

Kitapta yer alan TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan'ın açış konuşması metninde yer alan ifade şölenlerin öneminin altını çiziyor. Zira kültürel sınırları esas alan şölenler siyasi sınırları adeta hiçe sayıyor: "Türkçenin Uluslararası Şiir Şölenleri bir daha ispat ediyor: Siyasi sınırlar geçicidir, kültürel sınırlar kalıcı...Siyasi sınırlar kültürel sınırları belirlemez/belirleyemez. Siyasi sınırlar değiştirilebilir belki ama kültürel sınırlar değiştirilemez." 

TYB Genel Başkanı olan Lütfi Şehsuvaroğlu'nun açış konuşmasında belirttiği gibi şölenler yalnızca şiirin okunduğu/konuşulduğu bir alan olmuyor, şölenler kültürel akrabalığı siyasi sınırlarla bölünenlerin büyük değerlerini birbirlerine taşıdıkları bir ortam sunuyor. 

Bu şölenlerin Kıbrısta yapılan dördüncüsünden oluşan Güldeste 3'te yer alan Adem Karafilik'in şölenin nasıl geçtiğini kayda geçirdiği yazısını paylaşıyoruz. 

 

solen69.jpgsolen70.jpgsolen71.jpgsolen72.jpg

solen73.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.