30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

TYB’NİN 45. YIL KUTLAMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Türkiye Yazarlar Birliği kuruluşunun 45. yılı dolayısıyla yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kültür, sanat, edebiyat faaliyetleri düzenleyecek.

TYB’nin 45. yıl kutlama faaliyetleri devam ediyor

10 Mart 2023 Cuma 13:44

Kutlamalar kapsamında; kültür kervanı, edebiyat söyleşileri, imza günleri, kitap tanıtımları, yaşayan yazarlara saygı toplantıları, Cumhuriyetin 100 yılında Balkanlardan Orta Asya’ya Türk Edebiyatı bilgi şöleni, konserler tertiplenecek, fotoğraf sergileri açılacak, geçmişteki ve günümüzdeki yazarlarımızı, düşünürlerimizi, sanatçılarımızı yad edecek programlar yapılacak.

Ayrıca; İstiklal şairi, İstiklal Marşımızın yazarı, mütefekkir “Mehmet Âkif Ersoy da, doğumunun 150. Yılı ve “12 Mart İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü” dolayıyla ülkemizin dört bir yanındaki TYB şube ve temsilciliklerinde Âkif’in hayatı, eserleri, düşünce dünyası, “İstiklâl Marşımız”  konulu söyleşi, panel, konferans  vb. etkinliklerle anılacak.

Mart 2023

Yazar, mütefekkir, Türkiye Yazarlar Birliği üyesi merhum Yaşar Kaplan 4 Mart 2023 tarihinde vefa programıyla yâd edilecek.

Yaşayan yazarlara saygı

TYB’nin vefa faaliyetlerinden biri de “Dostlarının Tanıklığı ile Yaşayan Yazarlara Saygı” programı. Daha önce, Ragıp Karcı, Hüseyin Albayrak, Çetin Baydar, İbrahim Ulvi Yavuz,  Dr. Nazif Öztürk, Muhsin Mete, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç için yaşayan yazarlara saygı etkinliği düzenlenmişti.

Şimdi de; 11 Mart 2023 tarihinde Saat: 14.00'de TYB’nin kurucu üyeleri arasında yer alan yazar Dr. Necmettin Turinay için “Dostlarının Tanıklığı ile Yaşayan Yazarlara Saygı” programı yapılacak.

 

12 Mart'ta Taceddin Dergâhı'ndayız

TYB’nin gelenekselleşmiş faaliyetlerinden olan Âkif’i anma programları da devam ediyor. Mehmet Âkif Ersoy’un doğumunun 150. Yılı ve “12 Mart İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü” dolayısıyla; TYB Yönetimi, yazarlar ve Âkif dostları yine 12 Mart 2023 de Tacettin Dergâhı’nda bir araya gelecekler.

 

Kırklar Meclisi

TYB’nin kuruluşunun kırkıncı yılı dolayısıyla başlatılan ve kamuoyunda büyük bir ilgi gören “Kırklar Meclisi, Edebiyat ve Hayat Söyleşileri” 2023 de devam ediyor. 18 Mart 2023 tarihinde Saat: 14.00’te başlayacak “Kırklar Meclisi”nin konuğu Sadık Yalsızuçanlar olacak. Programı şair, yazar Osman Özbahçe yönetecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.