30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara24°C

"ÜSTATLARIMIZ VE KARANTİNA GÜNLÜKLERİ" KİTABININ 2. BASKISI YAYINLANDI

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gerçekleştirilen "Üstatlarımız ve Karantina Günlükleri" Kitap Basım Projesi tamamlandı.

"Üstatlarımız ve Karantina Günlükleri" Kitabının 2. Baskısı Yayınlandı

12 Aralık 2022 Pazartesi 15:08

Salgın sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ithaf edilen proje sonucunda, salgın günlerine ilişkin canlı bir hafıza olacak video mülakatlar yapılmış ve konuşmalar kitap haline getirilmişti. Büyük ilgi gören ve kısa sürede baskısı tükenen kitabın Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün katkılarıyla ikinci baskısı yayımlandı.

Projenin koordinatörlüğünü ve proje kitabının editörlüğünü yapan TYB Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Enes Kala'ya bu süreçte gerçekleştirilen 51 mülakatta yüksek lisans ve doktora öğrencileri de eşlik etti.

Proje kapsamında ikinci baskısı yapılan kitapta; Ahmet İnam, Ahmet Özhan, Ahmet Tabakoğlu, Alev Alatlı, Amir Ateş, Atasoy Müftüoğlu, Atilla Dorsay, Ayla Ağabegüm, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Betül Mardin, Çetin Baydar, D. Mehmet Doğan, Devrim Erbil, Doğan Cüceloğu, Ediz Hun, Fahri Aral, Fatma Çiçek Derman, Halil Berktay, Hasan Tahsin Feyizli, Hilmi Yavuz, Hülya Koçyiğit, Ionna Kuçuradi, Işıl Yücesoy, İbrahim Ulvi Yavuz, İhsan Süreyya Sırma, İsmail Erunsal, Kenan Gürsoy, M. Sabri Koz, Mehmet Ali Kılıçbay, Mehmet Bayrakdar, Mehmet Genç, Mehmet Özbek, Mehmet S. Aydın, Mehmet S. Hatiboğlu, Metin Önal Mengüşoğlu, Murtaza Korlaelçi, Mustafa Kara, Mustafa Kutlu, Nazif Öztürk, Nurhan Atasoy, Osman Akkuşak, Rasim Özdenören, Saadettin Ökten, Saim Sakaoğlu, Sinan Genim, Şeyma Güngör, Teoman Duralı, Ümit Meriç ve Yavuz Bülent Bakiler salgın dönemine ve insanlığın ahvaline dair duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Proje koordinatörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, salgına ilişkin üstatların duygu ve düşüncelerini kaydedip metinleştirerek yarınlara eser bırakılmasına vesile olanlara teşekkür etti.

Tarihte insanların hayatlarını derinden sarsan birçok olayın bulunduğunu; savaşların, kıtlıkların, hastalıkların, afetlerin insan hayatında derin izler bıraktığını ifade eden Doç. Dr. Kala, 2020 yılına en büyük izi küresel bir salgın olan Kovid-19'un bıraktığını ve bu süreçte tüm insanlığın yorulduğunu belirtti.

İçerisinde acıları, hüzünleri ve ayrılıkları barındıran tecrübelere şahit olunduğunu vurgulayan ve göçünü toplayan üstatlarımıza rahmet dileyen Doç. Dr. Kala, salgının kendisini hissettirdiği safahata ilişkin tecrübelerin, düşüncelerin ve duyguların sonraki nesillere ulaştırılmasının da son derece önemli olduğunu kaydetti.

Bu dönemde içinden geçilen zorlu koşullara ve yaşanılan tecrübelere ilişkin değerli çalışmaların yapıldığını belirten Doç. Dr. Kala, süreçten yaşları itibarıyla en çok etkilenen kültür dünyasının öncü isimleriyle yapılan mülakatlarla projenin tamamlandığını, bu devasa projenin aynı zamanda gençlerin yoğun çalışmalarıyla hayata geçirildiğini sözlerine ekledi. Projede yarınlara dair içerisinde her zorluk karşısında kuşanabileceğimiz canlı bir umudun dirildiğini ve filizlendiğini vurguladı. 

Türkiye Yazarlar Birliği Yayınları, ISBN: 978-605-7912-12-1, 328 Sayfa, Kasım 2022

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.