19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

VEDAT BİLGİN: SOSYAL DEVLET NEYMİŞ!

Bilinen tarihimizde böylesine bir salgın hastalığın herkesi tehdit ettiği başka bir zamandan bahsedilmiyor.

Vedat Bilgin: Sosyal devlet neymiş!

02 Nisan 2020 Perşembe 10:10

Veba, kolera benzeri salgınların hepsi belli bölgelerle, belli şehirlerle sınırlı kalmışlardır, o döneminin ‘kapalı toplum’ şartlarında hastalıkların yayılma hızları çok düşüktür,dahası o zamanlarda bile çareleri bilinmektedir. Bugün durum daha farklı ve daha zordur fakat buna rağmen Türkiye bu salgınla mücadelede çok güçlü imkânlara sahiptir. Bir defa Türkiye, sosyal devletin bütün kurumlarıylahalkıyla el ele mücadeleyi sürdürme kararlılığındadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarda virüs salgını ile ilgili alınan ve uygulamaya sokulan kararların milletle devlet arasında nasıl bir güven oluşturduğunu ve bu pandemiyi yenmek için gerekli olan kararlı tavır ortaya koyduğunu anlamak lazımdır. Avrupa ülkelerinin, ABD’nin hastalardan sigorta ya da para sorduğu bir ortamda Türk sağlık sisteminin kapasitesiyle, kalitesi ve hizmet anlayışıyla ortaya koyduğu performans Türkiye’nin neleri başardığını göstermiş olmaktadır.

SAĞLIK ALT YAPISI

Halkın kapsayıcı sosyal güvence kapsamında faydalandığı bu sistem sosyal devletin nasıl işlediğini gösterecek mahiyettedir.Sağlık sisteminde yapılan reformlar, şehir hastahanelerinden Anadolu’nun en ücra noktalarına kadar uzanan modern alt yapıya sahip sağlık tesislerinin insanların her derdine çare olacak bir imkân olduğunu dün göremeyenlerin bugün görmesi gerekir.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/vedat-bilgin/sosyal-devlet-neymis/haber-1059186

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.