02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

ZEKERİYA ERDİM: EĞİTİM BAKANLARI, BÜROKRATLARI, FAKÜLTELERİ, SENDİKALARI, VAKIFLARI, DERNEKLERİ NEREDE?

Devlet ve millet idaresiyle ilgili bir mesele fark edildiğinde veya gündeme geldiğinde; ilgili kişilerin, kurumların, çevrelerin "sorumluluk" üstlenip harekete geçmeleri gerekir.

Zekeriya Erdim: Eğitim bakanları, bürokratları, fakülteleri, sendikaları, vakıfları, dernekleri nerede?

26 Kasım 2020 Perşembe 13:42

Konuyla ilgili sorulara cevap bulmak, sorunlara çözüm üretmek için yola çıkıp; menzile ulaşıncaya kadar "yürüme" niyeti ve gayreti içinde olmaları beklenir. "Sağlık, güvenlk, hukuk, ekonom" gibi alanlarda; bu mekanizmanın çalıştığını görüyoruz. Engellerin aşılması, hedeflere ulaşılması istikametinde mesafeler alındıkça; seviniyor, mutlu oluyoruz. Ancak; ne hikmetse, "eğtm ve kültür" alanlarında, bu hamleler olmuyor. İmam ne derse desin, cemaat kendi bildiğini okuyor; kimse, elini taşın altına sokup, sorumluluk almıyor. Yukarıdan, her fırsatta dikkat çekip, komut veren bir "baş" var. Gel gör ki; "boyun" mesajı iletmiyor, "gövde" bünyesinde bulunan organlar bir türlü harekete geçmiyorlar. Genel görünüm olarak; sanki biri uykusunda yahut rüyasında avazı çıktığı kadar bağırıyor, yanında yatanlar bile duymuyor. Usta ne derse desin; kalfalar ve çıraklar, taş üstüne taş koymuyor.

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/zekeriya-erdim/2020/11/25/egitim-bakanlari-burokratlari-fakulteleri-sendikalari-vakiflari-dernekleri-nerede

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.