• İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Muhammed Emre Yapralı: Zeytin dalları nasıl uzatılır?

Muhammed Emre Yapralı: Zeytin dalları nasıl uzatılır?

Ekranıma bildirim düştü. ‘İbrahim Kalın – Hiç Oldum’ yüklendi yazıyordu. Heyecanlandım. Defalarca dinledim eseri, mest oldum. Benim bu kadar heyecanlanıp nefes alma gayretim İbrahim Kalın’dan kaynaklanıyor. Kalın, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve çok iyi bir bürokrat. Yoğun mesaisinin içerisinde kitap yazan ve müzikle de ilgilenen, Türk Halk Müziği aşığı bir insan olarak dikkat çekiyor. Kalın, izlediğim kadarıyla keskin düşüncelerden uzak itidalli ve Anadolu irfanıyla içli dışlı. Öyle de güzel bağlama çalıp söylüyor ki ona baktıkça nefes alıyorum.

Söz ve müziği İbrahim Kalın’a ait eseri dinlerken de bir başka nefes aldığım Türk müziğinin duayen ismi Erkan Oğur’u anımsadım. Müziğin ara dokunuşları Erkan Oğur’u hissettirdi. Klasik ve modern imzayı öyle güzel atıyor ki Oğur kendini farklı hissettiriyor. Öyle de oldu eserin açıklamasında gitarları ve kopuzu Erkan Oğur’un çaldığını okuyunca çok mutlu oldum. Bir diğer usta müzisyen Derya Türkan da klasik kemençede eşlik etmişti Kalın’a. Sözlerini tekrar okudum ve Ramazan ayına da ne yakışmış diye düşündüm. Şahane bir ozanlık bu!

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/6990470/muhammed-emre-yaprakli/zeytin-dallari-nasil-uzatilir

Bu haber toplam 170 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim