• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Murat Çelik: Aselsan mevzusu

Murat Çelik: Aselsan mevzusu
“Gazetelere bir şey yansıdı. Bunlar geldiler, Aselsan, Roketsan, Havelsan… Bunları alacaklarmış, pazarlıklarını yapacaklarmış.

Buradan Erdoğan’a ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) veliaht prensine de söylüyorum. Ordunun Havelsan’ına, Roketsan’ına, Aselsan’ına el koyarsanız, satarsanız; fitil fitil burnunuzdan getiririm.” Bu sözler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı günü yaptığı Meclis grup konuşmasından.

*

BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed, 24 Kasım’da Türkiye’ye geldi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştu. İkilinin görüşmesinin ardından BAE’nin Türkiye’de yatırım yapmak için 10 milyar dolarlık fon ayırdığı açıklandı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Ankara kulislerinde “BAE, Türkiye’nin özellikle savunma sanayii alanında faaliyet gösteren stratejik şirketlerini satın alacak” söylentisi yayıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, işte bu söylenti üzerine yaptı o sert çıkışı.

Devamı: https://www.posta.com.tr/yazarlar/murat-celik/aselsan-mevzusu-2407934

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim