• İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Murat Erdoğan: Tadımlık Kitaplar – 32

Murat Erdoğan: Tadımlık Kitaplar – 32
Selamün aleyküm Sevgili Okur,

Tadımlık Kitaplar 32. sayısında. Haziran, ağaçların meyve verdiği bir ay… Her tarafı bolluk ve bereket kuşatır. İnsan bolluk ve bereket anında nimetlerin şükrünü eda ederse ondan daha mutlusu yoktur. İsyan ederse de ondan daha talihsizi yoktur. Hızla Gelişecek Kalbimiz adlı şiirinde Turgut Uyar haziranı şöyle anlaıyor bize: “kendi öz hüznümüzün öz tarlasında / bozkır dayanıklılığımızın tarlasında / kalbimiz / ellerimiz ayaklarımız arasında / ve kimsenin bölemediği şarkıyı / güllerin, buğdayların ve acının şarkısını / bir haziran uygulayacak sesimize.”

Haziran ayı Orhan Kemal’in, Ahmet Arif’in, Kafka’nın, Nazım Hikmet’in, Fahri Celalettin Göktulga’nın, Ahmet Haşim’in, Cahit Irgat’ın, Hölderlin’in, E. M. Forster’in, Henry Miller’in, Cahit Zarifoğlu’nun, Charles Dickens’in, Miguel Angel Asturias’ın, Hamdullah Suphi Tanrıöver’in, Halide Nusret Zorlutuna’nın, Necati Zekeriya’nın, Cemil Meriç’in, Peyami Safa’nın, Joseph Addison’un, Samuel Butler’in, Tahir Alangu’nun, Niccoló Machiavelli’nin, Hasan İzzettin Dinamo’nun, Cahit Külebi’nin, Ahmet Muhip Dıranas’ın, Nev’i’nin, Ford Madox Ford’un, Naci Girginsoy’un, Fuaf Köprülü’nün ve Tahsin Saraç’ın yanı sıra bilemediğimiz daha nice şair ve yazarın vefat ettiği ay…

Haziran ayı, bolluk ve bereket ayı… Eğitim öğretim çalışmalarının son ayı… Aynı zamanda sınav ayı… Köylerden yaylalara çıkışın başladığı bir ay… Öğrencilerin semerelerini topladığı bir ay… Kişinin en çok sevdiğinden Allah için vazgeçtiği Kurban Bayramının içinde bulunduğu ay… Yaz mevsiminin müjdecisi bir ay… Yavaş yavaş sıla-i rahime gidilmeye başlandığı bir ay… Çocukların ve gençlerin tabiatın böğründe cirit attığı bir ay… Düğünlerin artmaya başladığı bir ay… Kısacası haziran, insanlık için ideal aylardan biri… Bu ay da Rabbim bizleri şükreden kullarından eylesin. Allah’a emanet olunuz.

Tüm dostlarımıza Rabbimin selamını iletiyorum. Tüm Müslümanların Kurban Bayramı mübarek olsun. Allah bizleri razı olduğu kullarından eylesin.

1. BENSENOĞ TÜRKÇENİN RUHU, Hüseyin Rahmi GÖKTAŞ, inceleme, ğ Yayınları, İstanbul 2006.

Devamı: https://www.insaniyet.net/tadimlik-kitaplar-32/

 

Bu haber toplam 148 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim