• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Murat Kırık: ​Dijital eğitim nedir?

Murat Kırık: ​Dijital eğitim nedir?

Dijital eğitim, öğretim ve öğrenim sırasında dijital araçların ve teknolojilerin yenilikçi kullanımıdır ve genellikle Teknolojiyle Geliştirilmiş Öğrenme (TEL) veya e-Öğrenim olarak anılır. Dijital teknolojilerin kullanımını keşfetmek, eğitimcilere öğrettikleri kurslarda ilgi çekici öğrenme fırsatları tasarlama fırsatı verir ve bunlar harmanlanmış veya tamamen çevrimiçi kurslar ya da programlar şeklinde olabilir.

Dijital öğrenme, teknolojinin veya teknolojiyi etkili bir şekilde kullanan öğretimsel uygulamaların eşlik ettiği bir öğrenme türüdür. Harmanlanmış ve sanal öğrenme dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesinin uygulanmasını kapsar. Dijital Öğrenme bazen çevrimiçi öğrenme veya e-öğrenme ile karıştırılır, dijital öğrenme yukarıda belirtilen kavramları kapsar.

Bir dijital öğrenme stratejisi, aşağıdakilerden herhangi birini veya bunların bir kombinasyonunu içerebilir: Uyarlanabilir öğrenme, rozet verme ve oyunlaştırma, harmanlanmış öğrenme, sınıf teknolojileri, e-ders kitapları, analitik öğrenmek, öğrenme nesneleri, mobil öğrenme, kişiselleştirilmiş öğrenim, çevrimiçi öğrenme açık eğitim kaynakları, teknoloji ile geliştirilmiş öğretim ve öğrenim, sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik…

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/dijital-egitim-nedir/

Bu haber toplam 370 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim