• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Murat Özer: Afrika’da korona yok mu?

Murat Özer: Afrika’da korona yok mu?
Salgın hastalıklar önce en fakir toplumları vurur. Vebadan yaklaşık 200 milyon insanın öldüğü 14. yüzyılda Avrupa, büyük bir sefalet içinde yaşıyordu.

Bugün ise koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun Avrupa ve Amerika gibi dünyanın refah düzeyi en yüksek toplumları olması şaşırtıcı değil mi?

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, salgın sebebiyle ölen 3 milyon insanın sadece yüzde 2’si Afrika’da. Bu durum Afrika’nın gelişmiş Avrupa ülkelerinden daha iyi bir sağlık sistemine sahip olduğunu mu gösteriyor? Elbette hayır.

TEST YOK: AŞI DA YOK

Geçtiğimiz hafta Uganda’daydım. Hani CHP’li Gürsel Tekin’in “Salgınla mücadelede Türkiye’den daha iyi yönetildiğini” iddia ettiği ülkede. Ülkede maskesiz sokağa çıkmak yasak. Fakat ben sokakta tek bir maskeli insan dahi görmedim. Banka ve market gibi yerlere girerken maske takıyorsunuz. Fakat 1 adet maske 1000 şilin. (Yaklaşık 2,5 TL) İnsanların ayaklarına terlik almakta zorlandıkları bir ülkede, maske takmalarının imkânsızlığını siz düşünün. Türkiye’de seyahat için zorunlu test 250 TL iken Uganda’da 250 bin şilin. (560 TL) Tek tedbir: El yıkama için marketlerin ve devlet dairelerinin önüne konulan bir kova su. Susuzluktan kırılan Afrika için ileri bir tedbir sayılabilir elbette.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/6935667/murat-ozer/afrikada-korona-yok-mu

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim