• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Mürsel Gündoğdu: Türkiye Kabuklarını Kırarken; Gözü Kamaşanlar ve Başı Dönenler

Mürsel Gündoğdu: Türkiye Kabuklarını Kırarken; Gözü Kamaşanlar ve Başı Dönenler
Bir tohumun yeşerip filizlenebilmesi için önce kabuğunu çatlatması ve sonra da onu parçalayarak tamamen kurtulması gerekir.

 Bu durum çoğu zaman acı verici olsa da nihayetinde büyük bir muştuyu da barındırır içerisinde. Gün gelir bu tohum devasa bir ağaca dönüşür ve çiçeğe durup meyve vermeye başlar.

Türkiye yüz yıllık bir bekleyişin ardından kabuklarını kırıp parçalarken kimileri bu işin acısına talip olmakta ısrar ederken bazıları da bu büyük muştunun heyecanına ortak oluyor.

Asıl mesele odur ki kurulduğu günden itibaren kabuğunu çatlatmak için çaba harcayan bu ülke, kimi zaman irade yetersizliği, bazen yanlış yönlendirme ve çoğunlukla da öğretilmiş çaresizlik yüzünden çağa özgür ve bağımsız yürüme yönündeki büyük arzusunu tam anlamıyla gerçekleştiremedi. Şimdilerde Türkiye, bir taraftan geçmiş birikimleri harekete geçirerek diğer yandan ayağındaki prangaları söküp atarak kabuklarını birbiri ardına kırıyor ve 85 milyonun bazılarının gözünü kamaştırırken birilerinin de başını fena halde döndürüyor.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına denk gelen bu seçim dönemine bugüne kadarki hiçbir seçimde şahit olmadığımız açılışlar, teknolojik atılımlar, dev hamleler ve icraatlar damga vuruyor.

Her il/ilçeye tanıtım ve bilgilendirme ofisleri kurmak lazım.

Binlerce, on binlerce insanın yıllarca süren çabalarını, alın terini ve yoğun gayretlerini görüp takdir edememek ne acı. Kargadan başka kuş tanımayan, kendi mahallesinin dışına çıkma özelliğini kaybetmiş ve kulağını başka seslere tamamen kapatmış yurdum insanının sırf seçim süreci diye ülkemize çağ atlatan projeleri karalamaya çalışması, görmezden gelmesi ve önemsizleştirmeye çalışması nasıl bir mantıktır anlayamıyorum. Bu yüzden her ile ve ilçeye acilen tanıtım/ bilgilendirme ofisleri kurulmalı ve bu büyük projelerin bütün yönleriyle ülkemizin geleceğine ne gibi katkılar sunacağı yediden yetmişe herkese anlatılmalıdır.

Öğretilmiş çaresizlik ne büyük bir önyargıya sebebiyet veriyormuş meğer. Türk insanı bir şey yapamaz, biz hiçbir şeyi başaramayız, mutlaka dışarıdan birilerinin bizi adam etmesi lazım gibi yıllarca bu ülke insanına giydirilmeye çalışılan deli gömleğini yırtmak için atılan onca dev adım bile ne yazık ki böyle bir çaresizlik duvarını kırıp parçalamaya yetmiyor.

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/mursel-gundogdu/3322345-turkiye-kabuklarini-kirarken-gozu-kamasanlar-ve-basi-donenler

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim