• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Mustafa Çelik: Maneviyat psikolojisini inkâr eden mürteciler

Mustafa Çelik: Maneviyat psikolojisini inkâr eden mürteciler

Müslümanlar olarak bizi yutan, uyutan, bizi bizden, bizim kavramlarımızdan, anlam haritalarımızdan, hakikat dünyamızdan, ruhumuzdan uzaklaştıran söylem ve eylemler, ruhumuza geçirilmek istenen kelepçelerdir.

Nebiler, Sıddıklar, Şehitler, Salihler gönlümüzde, günümüzde ve gündemimizdedirler. İstikbal göklerde değil, köklerimizdedir. Kökten dinsizler, dinimize dil uzatıyorlar. 

Maneviyat psikolojisi; karamsarlık çukuruna düşmüş, çıkmaza girmiş dindarları dinin değerleriyle tedavi etmekten ibarettir. İnanmış bir insan için bundan daha tabi ne olabilir. 

Müslümanlar olarak dinimizin değerleri, ruhumuzun nuru ve huzurudurlar. Bir insan inandığı dinin değerleriyle ancak mutmain olur. Zelzelenin yani depremin gerçekleştiği bölgelerde depremzedelerin arasında cami imamlarının, vaizlerin, hatiplerin bulunmasından rahatsız olup “imamları, vaizleri acilen buradan uzaklaştırmak gerekir” iddiasında bulunan politikacılar, akademisyenler, “maneviyat psikolojisi”ni inkâr eden bu çağın, bu ülkenin doktoralı, diplomalı hakiki mürtecileridir. Maneviyat psikolojisini inkâr eden bu mürteciler için acilen bir tımarhane inşa edilmelidir. Bunlar kuduz olmuş köpeklerden daha tehlikelidirler. Öncelikle ve ivedilikle karantina altına alınmalıdırlar. Şunu bilelim ki; imanın gölgesinde işlemeyen akıl boş bir tenekeye benzer ürettiğini zannettiği şey çıkardığı sestir o da sadece bir tıngırtıdır.

Cami imamları, vaizler, doğal psikologlar ve sosyologlardır. Her imam bir psikologdur, her vaiz bir psikolog olmakla beraber aynı zamanda bir sosyologdur. Rasûlüllah (sav) “Kolaylaştırınız! Zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz! Birbirinizle anlaşın, iyi geçinin, ihtilâfa düşmeyin!” (Buharî, 3:72) Bir başka rivayette de: “...Isındırın, nefret ettirmeyin...” buymuştur. [Buhârî, İlm 12, Edeb 80; Müslim, Cihad 6, 7, (1732-1733)] Şimdi düşünelim Rasûlüllah (sav)’in bu hadisine iman etmiş bir imam, bir vaiz, deprem enkazlarında depremzedelerin arasında dolaşırken işleri zorlaştırır mı? Aksine işleri zorlaştırmaz kolaylaştırır, karamsarlığa sevk etmez müjdeler. İmamlar, vaizler, enkazın değil, muştunun elçileridir. Bunlara dil uzatanlar, psikolojik tedaviye muhtaç olan diplomalı psikopatlardır.

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim