• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Mustafa Çelik: Türkiye siyasetinde İngiliz fitnesi

Mustafa Çelik: Türkiye siyasetinde İngiliz fitnesi
Dünyada Müslümanları Hilafetsiz ve Halifesiz bırakanlar, İngilizlerdir. Biliyorum İngiliz düşmanlığını unutturmak kolaydır, ama hatırlatmak zor ve tehlikelidir.

 Ama her şeye rağmen bu ülkenin insanlarını İngiliz fitnesine karşı uyaracağız. Genelde dünya için, özelde ise Türkiye için İngiliz bir fitnedir. Tarihin şehadetiyle sabittir ki; İngilizlerin ipiyle kuyuya inenler, bir daha kuyudan çıkamadılar. Tarihin sayfalarına her kadar Kızılderili Atasözü olarak geçmişse de bir Irak Atasözü olan şu söz ne kadar manidardır: “Bir suda iki balık kavga ediyorsa, bilin ki oradan beş dakika önce uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir!”

İslâm topraklarında artık İngiliz fitnesi Müslümanlar üzerindeki etkisini ve yetkisini kaybediyor. Çünkü uyandı Müslümanlar, sürgüne gönderildi gaflet uykusu. Açıldı Pandora kutusu; görüldü dinimize, dindarlığımıza kurulan pusu. Müslümana hürriyet yok, hürriyete kavuşturmadıkça din denilen bugünkü hakiki mahpusu.

Müslüman olarak ferd, aile, cemiyet ve devlet seviyesinde dinimiz hayatımıza hükmetmiyorsa, hükmetmesine müsaade edilmiyorsa, hiç şüphemiz olmasın ki dinimiz mahpustur. Bu durumda dinimizi ferd, aile, cemiyet ve devlet seviyesinde yegâne hâkim ve amir nizam yapmak için çalışmak bizim için namustur. Müslüman hangi makamda ve mevkide bulunursa bulsun, karınca kadarınca dininin hâkimiyeti için çalışmıyorsa be namustur. Yani namusunu kaybetmiş bir onursuzdur 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/mustafa-celik/turkiye-siyasetinde-ingiliz-fitnesi-40742.html

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim