• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Mustafa Özcan: Batı’nın Ayetullahları!

Mustafa Özcan: Batı’nın Ayetullahları!
'Merd- kıpt şecaatini arz ederken, sirkatini söyler' derler. Bugünkü ifadesiyle Kıpti kimse veya 'çingene' kahramanlıklarını sayıp dökerken hırsızlıklarını ortaya saçarmış.

Maalesef batımız ve doğumuz aynı insan küme ve karakteriyle dolup taşıyor veya din anlayışıyla kaynıyor. Doğu'da Şii mollalar Batı'da ise Yunan papazları veya Ortodoks mollalar cirit atıyor. Al birini vur ötekine. Batı'nın ayetullahları Doğu'nun İran'ın ayetullahlarına özenmiş olmalı ki Yunan Başpskopusu İeronmos Osmanlı'ya karşı 1821 yılındaki isyan hareketini devrim olarak nitelendiriyor ve bunun merkezinde din adamlarının yani papazları yerleştiriyor. Daha da ileri gidiyor ve papazın ve din adamının olmadığı yerde devrim de olmaz diyor (There was no sign of revolution that did not start with a clergyman,"). Yani İran mollalarına fark attıklarını söylemek istiyor. İranlı mollalar Şah Muhammed Rıza Pehlevi'ye kazan kaldırırken, Yunanlı adaşları papazlar da Osmanlıya ve İkinci Mahmut'a baş kaldırıyorlar! Başpiskopos Hazretleri Open Tv'de bir konuşmuş pir konuşmuş. Güya Hazreti İsa'nın varisi makamından Türklere çatarak, verip veriştirmiş. İslam hakkında ve Fatih Sultan Mehmethakkında dilin kemiği olmaz anlayışıyla (fehvasıyla) ağzına geleni söylemiş. Belli ki 2006 yılında Katoliklerin o dönemki lideri 16'ıncı Benediktus'a özenmiş ve Regensburg konuşmasından kopya çekmiş. Yunanistan Başpiskopusu İeronimus şunları söylüyor :" İslam din değil siyasi bir parti ve bir ihtirastır. Mensupları da yayılmacı karakter taşıyan insan güruhtan ibarettir. İslam'ın özelliği budur ve Muhammed'in çağrı ve öğretileri de bunu tasdik ve telkin etmektedir…"Fatih Sultan Mehmet'e atfettiği bir cümle ise şöyle: İslam'ın karakteri yayılmaktır ve mensupları da bunu icra ederler…"

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2021/01/19/batinin-ayetullahlari

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim