• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Mustafa Özcan: Betona gömülen ceset

Mustafa Özcan: Betona gömülen ceset
Cebri veya totaliter rejimlerin temel özelliği insanlık dışı eylemleridir. Zira fıtratlarından sapmışlar ve asli karakterlerine yabancılaşmışlardır.

Zulüm ve vahşet temel özellikleri arasındadır. Sözgelimi, 12 Eylül rejimi altında bir sürü işkence yapılmış ve birçok suçsuz insan fail-i meçhule kurban gitmiş ve işkence altında can vermiş ve gizli olarak defnedilmiştir. Bunlardan birisi de 12 Eylül kayıpları, mağdurları arasında anılan Cemil Kırbayır adlı gençtir. Annesi Berfo Ana 33 yıldın-ölüsünü veya dirisini bulmak için nafile bir şekilde çabalamıştır. 106 yaşında hayatını kaybeden Berfo Ana, 33 yıl boyunca 12 Eylül'de kaybedilen oğlu Cemil Kırbayır'ı aramıştır. Buluşmaları ahirete kalmıştır. Maalesef cebri, keyfi ve küfri olarak nitelendirilen bu totaliter rejimler daima koltuklarına ve altlarına pislemişlerdir. Kenan Evren devr-i sabık ricalini 'yedikleri kaba pisliyorlar' diye suçlasa da kendisi de geride birçok pislik bırakmıştır.

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2020/07/05/betona-gomulen-ceset

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim