• İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Mustafa Özcan: Himmet engelliler!

Mustafa Özcan: Himmet engelliler!
Eskiden sık kullanılan tabir ve deyimlerden birisi ‘himmeti ali tutmak’ ifadesiydi. Gayrete gelmek anlamında bir ifade. İnsan gerçekten de engelli olabilir lakin yine de himmetini ali tuttuğunda engelsizlere fark atabilir.

  İrade farkıyla onları birçok alanda geçebilir. Bunun örnekleri çoktur. Cezayir’de yayınlanan el Şuruk gazetesinde yazan Sultan Burkani Mısırlı kura Abdullah Kamil’in ölümüne dair tarihe bir derkenar/not düşmüş.  Hakkında bir makale kaleme almış.  Abdullah Kamil sadece bir kura değil aynı zamanda içli ve içten bir davetçi. Yürekleri dağlayarak bu dünyadan ayrıldı gitti. Ramazan ayında davetli olarak ABD’ye gidiyor ve burada öğle namazından sonra kendisine refakat eden bir dostuyla birlikte dinlenmeye çekildiğinde kalp sektesinden mütevellit vefat ediyor.  Kura, davetçi ve şair. Hatta vefatından önce geride eşine dokunaklı bir şiir bırakıyor.  Kendisinden geride kalanlara aziz bir hatıra bırakıyor. Henüz kırkına basmadan 38 yaşında kalp sektesinden dünyasını değiştiriyor.  Mısır’da sultanlara siyer dersi veren Erzurumlu Darir Mustafa Efendi gibi gözlerini kaybediyor ama azmini kaybetmiyor.  Gözlerini kaybetmesi himmetini azaltmıyor.  Gençliğine ayak bastığında Feyyum Üniversitesi Daru’l Ulum fakültesine devam ediyor ve Kur’an-ı Kerim’i hıfzediyor.  Gözleri görmediği halde himmetinin bereketine gözleri görenlere imamlık yapıyor. Onun bu gayretine mukabil milyonlarca Müslüman gencin hıfzında Kur’an’dan bir cüz bile bulunmuyor. Abdullah Kamil gayreti ve kişiliğiyle hepimize himmet dersi veriyor. Himmeti ali tutmanın anlamını yansıtıyor. Sadece bununla kalmıyor güzel ahlakıyla bizlere insanlık dersi de veriyor. Hayata, eşine tutkulu bir şekilde bağlı olmasına rağmen ahiret yurdu ona iştiyak duymalı ki erkenden çekip alıyor.  

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/himmet-engelliler/

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim