Gerçek şu ki Süleyman kâfir olmadı, fakat şeytanlar kâfir oldular; çünkü insanlara sihri, Bâbil'de iki meleğe, Hârût'la Mârût'a indirileni öğretiyorlardı. Hâlbuki bu iki melek, "Biz ancak imtihan vasıtasıyız; sakın küfre sapma!" demedikçe hiç kimseye bilgi vermezlerdi. Fakat onlar bu iki melekten, karı ile koca arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. Oysa Allah'ın izni olmadıkça onunla hiç kimseye zarar veremezlerdi. Yine de kendilerine fayda sağlayanı değil zarar vereni öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu (sihri) satın alan kimsenin âhiretten nasibi olmadığını çok iyi biliyorlardı. Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdür, bir bilselerdi! (103) Eğer onlar iman edip kendilerini kötülükten korusalardı şüphesiz Allah tarafından verilecek sevap daha hayırlı olacaktı. Keşke bunu bilselerdi! Burada Süleyman aleyhisselam adına uydurulanlara uyanların kimliğini araştırdığımızda karşımıza Yahudiler çıkmaktadır. Bununla birlikte yasak olmasına rağmen sihir veya sihirbazlık zamanla bütün dinlere bulaşmıştır. Şinasi Gündüz'ün de ifade ettiği gibi gizemli veya sır ilimler adı verilen gizli ilimler Mandailer olarak da anılan Sabiiler gibi kadim dini topluluklar arasında da yaygındır. Bu alanda Burçlar kitabı veya ak sihir onlardan menkul sihre dair menkulat arasındadır. Yahudilerin uydukları şey ise Süleyman aleyhisselamın notlarına katıp katıştırılan şeytani sızıntılardır. Veya şeytanların Süleyman aleyhisselamın vefatından sonra ele geçirdikleri notlarını veya not defterlerini yeniden düzenlemeleridir. Rıza Cündiyye isimli Arapça uzmanı bayan bu ayetle ilgili olarak Süleyman aleyhisselamın Allah'ın kendisine verdiği ilim ve hikmete dair ilham demetlerini ve ilhamlardan oluşan notları özel defterine kaydettiğini ifade etmektedir. Sonra halkı yönetirken bunlara müracaat ediyor ve kullanıyor.
Mustafa Özcan: Hz. Süleyman’ın notlarında şeytani sızıntılar!

Bakara Suresi'nde ilginç ayetlerden ikisi şudur: (102) Onlar, Süleyman'ın hükümranlığı hakkında şeytanların uydurup söylediklerine uydular.
Bu haber toplam 76 defa okunmuştur
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler

- 14:57 - D. Mehmet Doğan: Kaybeden kazanamıyor, kazanan kaybetmiyor!
- 13:34 - Mustafa Kutlu: Mânalı hayat
- 13:33 - Mehmet Nuri Yardım: Fahri Tuna
- 13:32 - Bana Çocuk Edebiyatının Resmini Çizer misin Sümeyye Kale?
- 13:31 - İbrahim Cücük: Sıra geldi eğitime…
- 13:30 - Transhümanizm, Yapay Zekâ ve Sanat – 3
- 11:35 - TYB’de şiir dinletisi düzenlenecek
- 11:23 - Ergün Diler: Ni’Çin karıştı
- 11:20 - Mahmut Bıyıklı: Bir kez daha gördük ki!
- 11:18 - Nedret Ersanel: Seçimin küresel sonuçları!..
- 11:15 - Sonsuzluk kervanı peşinde zekâ ve muhabbet dolu Üstad'ın ardından...
- 11:11 - Prof. Dr. Ömer Özyılmaz: Türkiye Yüzyılı’nın Eğitimini Nasıl Oluştururuz -II-
- 11:09 - Hüseyin Öztürk: Birlikte kaybettiler
- 11:07 - Ali Murat Kırık: CHATGPT fırsat mı tehdit mi?
- 11:04 - Mehmet Beyhan: Seçim bitti şimdi sıra geçimde
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.