• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Mustafa Özcan: İsrail ağzıyla konuşan Araplar: Birinci düşman Türkiye

Mustafa Özcan: İsrail ağzıyla konuşan Araplar: Birinci düşman Türkiye

Günümüzde Araplar cahiliyet anlayış, düzenini temsil ediyorlar. Hatta daha da geri gitme var. Dolayısıyla İslam öncesinde Mekke'de düzen ne ise şimdi ondan da beter. Cahiliyet Araplarında az çok onur ve izzet vardı. Şimdi ise Arap Ligi tamamen kaypak bir zeminde hareket ediyor. Kötüye değil iyiye düşmanlar. Sözgelimi, kendisi de bir Arap olan rahmetli dışişleri eski bakanlarından Vahit Halefoğlu'nun bir ifadesi vardı. Araplar müspette değil ancak menfide bir araya gelebilirler. Bu sözün evveli de vardır. Araplar anlaşmamak üzere anlaştılar. Ama sonunda bir noktada anlaşırlarsa bu müspette değil menfide olacaktır. Bu yüzden bugün Türkiye'ye karşı İsrail ile birlikte hareket ediyorlar ve ortak cepheyi temsil ediliyorlar. İsrail ile birlikte Esat rejimi ve PKK ile kol kola giriyorlar. Düşman tanımında ve tasnifinde hem İsrail hem de Araplar Türkiye'yi bir numaraya yerleştirmiş bulunuyorlar. Bundan 20 yıl önce sorsaydınız belki İsrail derlerdi. Bir zamanlar bizim Kırmızı Kitapta irtica ne ise Araplar nezdinde de Türkiye o duruma gelmiştir. Arapların güncellenmiş kırmızı kitabında düşman tasnifinde Türkiye bir numaraya yerleşmiş bulunuyor. İsrail'den sonra bir süre İran ile oyalandılar. Lakin Arap Baharı ile birlikte bir numaraya Türkiye yerleşti! Neden acaba? Zira yamuklar için en tehlikeli ülke Türkiye. Bunun tarihi zemini ve nedenleri var. Neden Türkiye sorusuna Mısır eski dışişleri bakanlarından ve Arap Birliği eski Genel Sekreteri Amr Musa anonim adına cevap veriyor ve şöyle diyor: İran artık iç dış sorunlar nedeniyle pörsüdü. Vurucu gücünü kaybetti ve kaybediyor. 

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2020/06/25/israil-agziyla-konusan-araplar-birinci-dusman-turkiye

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim