• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Mustafa Özcan: İşrin Devriminden Teşrin Devrimine!

Mustafa Özcan: İşrin Devriminden Teşrin Devrimine!
İran kendisini ortaklarıyla birlikte direniş odağı olarak tanımlıyor. Her gün Aşura her yer Kerbela deyimi İran açısından 'her yer İran, her yer direniş' edebiyatına dönüşmüş durumda.

Acem mübalağası her yerde palavraya dönüşmüş bulunuyor. Lübnan'da Hizbullah ile birlikte İsrail'e karşı Irak'ta ise ortaklarıyla ABD'ye karşı mücadele odağı olduğu propagandası yapıyor. Elbette 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasındaki sürtüşme hesaplanmamış kazara (felte) bir gelişme idi. Nitekim Suphi Tufeyli Hizbullah'ın İsrail'in bekçisi olduğunu ifade etmektedir. Direniş odağı olma iddiasıyla veya edebiyatıyla birlikte İran bölgede kendisine sadık yapılar vücuda getirmek istemiştir. Bunun dışında da İran İsrail düşmanlığı edebiyatı üzerinden İslam dünyasında gönülleri ve zihinleri kazanmak istemiştir. Kesinlikle mukavemet veya direniş odağı olma iddiası hadis teşbihatına göre yalan kisve giymekten ibarettir (labisu sevbeyyi'rzur). Lübnan cephesini İsrail'e karşı direniş çeperi ilan eden İran ve ortakları Irak cephesini de gayri resmi olarak ABD'ye karşı direniş odağı ilan etti. Aldığı darbelerle başı dönen İran ve ortakları Irak'ı adeta kaçamak direniş üssü ilan ettiler. Aslında ne Lübnan cephesinde doğrudan İsrail'i hedef alabiliyorlar ne de Irak cephesinde doğrudan Amerikan hedeflerini vurabiliyorlar. Kara batak kuşları gibi bir görünüp bir batıyorlar!

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2020/07/16/isrin-devriminden-tesrin-devrimine

Bu haber toplam 170 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim