• İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Mustafa Özcan: Kabe’yi Kerbela’ya klonlamak!

Mustafa Özcan: Kabe’yi Kerbela’ya klonlamak!
Şii hareketler tarih boyunca netameli faaliyetlere imza atmışlar ve aşırılığın merkezini hatta kaynağını teşkil etmişlerdir.

Kalkıştıkları isyanlar birbirini kovalamıştır. Bu isyanlarda insanlık gözetilmemiştir. Genellikle bu hareketlere komuta edenler ve yönlendirenler aşırı ve sapkın kişiliklerdir. Şiiler İslami şeaire değil şahsiyetlere önem vermişlerdir. Ali Şeriati'nin ifadesiyle Ehl-i Beyt imamlarını te'lih derecesinde yüceltmişlerdir. Mazlumluklarını sonuna kadar istismar etmişlerdir. Bu yönüyle Emevilerin icraatlarını tamamlamışlardır. Emevilerin saltanatlarına mevhum bir Ehl-i Beyt saltanatıyla karşılık vermişlerdir. Sasani sevgisini Ehl-i Beyt imamlarına yansıtmışlardır. Yansıtmayla Emevi mukallididirler. Buna tasavvuf edebiyatında iktibas diyoruz. Yansıtmayı sufiler iktibas olarak tasvir etmişlerdir ki, doğrudur. Rabıtanın bir başka ifadesidir. Emevileri taklit ederek Ehl-i Beytçi olmuşlardır! Dolayısıyla hastalıklı bir yaklaşımı benimsemişlerdir. Şiiliğin birçok kanadı ve bu kanatlara müzahir olan bazı Sünni kesimler de vardır. Bazıları ilk göz ağrısı olarak onlarla yol arkadaşı olmuşlar sonunda onların içinde eriyip gitmişlerdir. Geçenlerde Aman Stratejik Araştırma Merkezi kurucularından olan ve korona illeti vesilesiyle vefat eden Enis Nakkaş bunlardan birisiydi. Yol arkadaşlığı kader arkadaşlığına dönüşmüştür. Esasen Fetih grubundan olan Enis Nakkaş İran Devrimiyle birlikte büyülenmiş önce eylemci olarak sonra da sözcüleri olarak onların tetikçisi olmuştur. Devrimden sonra İran adına bir takım tedhiş eylemlerine katılmış ve yaşlandığında ve eylem yapamayacak hale geldiğinde yani durulduğunda ise 'siyasi analizci' sıfatıyla onların ekran sözcülerinden birisi olmuştur. Bu açıdan yol yakın iken dönmekte fayda var. Yoksa çıkar beraberliği sonunda kader beraberliğine dönüşüyor! Keza aynı günlerde 'Suriye'nin Behçet'i olarak da bilinen Behçet Süleyman da vefat etti. En son Ürdün'de elçilik makamında Suriye rejimini temsil ediyordu. Herkese çemkiriyor ve Ürdün'e ayar üzerine ayar veriyordu. Züheyir Salim'in yazısından öğreniyoruz ki adam 50 yıldan beri güvenlikçi sıfatıyla Esat hanedanlığına hizmet veriyormuş. Ateşi ya da toprağı bol olsun.

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2021/02/26/kabeyi-kerbelaya-klonlamak

Bu haber toplam 177 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim