• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Mustafa Özcan: Mabedimden elini çek!

Mustafa Özcan: Mabedimden elini çek!
Korona günlerinde ABD'nin Müslümanlara davranışında hafif bir yumuşama sezildi ve gözlendi. Avrupa'da ise neredeyse Müslümanlarla gayri Müslimler arasında bir kaynaşma yaşandı.

Ontolojik korku dini ayrımlara ağır bastı. Tabir caizse kriz günlerinde Müslümanlara iade-i itibarda bulundular. İslam dininin temizlik ve nezafete ve salgın hastalıklar karşısında öngördüğü tedbirlere hayran kaldılar ve gıpta ettiler. Avrupalılar bu güzelliklere bigane kalamazlardı. Nitekim öyle de olmuştur. Başta Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere olmak üzere belli başlı ülkeler adeta ezan ile barışmış, yeni bir siftah yapmış ve adeta İslam'a ve sembollerine 'iade-i itibarda' bulunmuşlardır. Batı'da bunun istisnası cumhuriyet ilkelerinin dinle ve özelde İslamiyet ile çeliştiğini söyleyen ve masonik bir geçmişten, anlayıştan gelen ve hareket eden Fransa olmuştur. Mabetlerin ibadete açılması noktasında sadece camilere istisna getirmiştir. Camileri en sona bırakmıştır. Bu hususta Macron idaresi seleflerini aratmamıştır. Müslümanlar Fransa yönetiminin bu davranışına ve ayrımcılığına tepki göstermişlerdir. Maalesef cumhuryet lkelern dne karşı yorumlayan Fransa özelde sadece İslam'a karşı ayrımcı davranmaktadır. Bunun dünyada pek örneği yoktur sadece ideolojik zeminde Çin ile dini veya Hinduizm zemininde dini refleksiyle hareket eden Hindistan akla gelebilir. İsrail ile Hindistan hem ideolojik hem de dini olarak Müslümanlara ve şeairlerine mesafelidir ve ayrım gözetmektedir. Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu Müslümanları bu topraklarda yabancı saymaktadır. BJP destekçisi Hindular da Müslümanları Hindistan topraklarının yabancısı addetmektedir! Bütün dünya tersini söylerken Hindu fanatikler Müslümanların ve özellikle Tebliğ cemaati mensuplarının korona virüsünü yaydığını iddia ediyor ve bu algıdan dolayı Müslümanlara baskı yapıyorlar. Çin ile Fransa ise tamamen ideolojik davranıyor, yaklaşıyor. Çin özellikle de işgalci ve emperyalist karakterini gizlemek için korona virüsü gibi hususları seferber ediyor ve özellikle de Doğu Türkistanlı Müslümanların ve Uygurların hürriyetleri tahdit etmek ve kısıtlamak için fırsat kolluyor ve çırpınıyor.

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2020/05/29/mabedimden-elini-cek

Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim