• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mustafa Sabri Beşer: Cumhuriyet Heykel Partisi

Mustafa Sabri Beşer: Cumhuriyet Heykel Partisi
“İstanbul Sözleşmesi yaşatılmalı!” nümayişlerini yapanların hangi amaca ve zihniyete hizmet ettiklerini de bu vesile ile müşahede edebiliyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda yüzyıllara hatta bin yıllara mal olmuş tarihi eserlerin restorasyonunu görmeye alışık olan gözlerimiz şimdilerde daha 5-10 yıl önce yapılmış heykellerin restorasyonunu görmeye başladı.

Açıkçası geçmişi çeyrek yüzyılı bile geçmeyen heykellerin restorasyon işlemine tâbi tutulmasını yadırgamadım da değil. Demek ki ya yapılan heykel çürük yapılmış veya birileri dostlar alışverişte görsün hesabı bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Nedense heykellerle yapılan işlemlerin altında hep CHP ile bağlantılı kurumlar çıkıyor. CHP’de daha kurulduğu günden beri bir heykel aşkı var ki sormayın gitsin.

Bilmeyen birisi CHP’nin açılımının "Cumhuriyet Heykel Partisi" olduğunu bile sanabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Sarayburnu’nda bulunan Atatürk heykelini restore etmesiyle ile başlayan süreç kentin değişik meydanlarındaki heykellerin restore edilmesiyle devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Şirinevler meydanında bulunan Atatürk heykelinin de restorasyon işlemine alındığını görünce şaşırdım. Çünkü bu meydandaki heykelin geçmişi öyle eski zamanlara dayanmıyor. Daha “dün” denecek kadar yakın bir geçmişe dayanan heykelin yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon işlemine alınması yukarıda da belirttiğim gibi ya yapılan işlerin çürük olmasından kaynaklı veya dostlar alışverişte görsün misillü yapılan işler gibi adeta.

Devamı: https://www.internethaber.com/cumhuriyet-heykel-partisi-2127891y.htm

Bu haber toplam 613 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim