• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Mustafa Uçurum: Sosyal medyanın kirli yüzü

Mustafa Uçurum: Sosyal medyanın kirli yüzü
Sosyal medyanın tartışılır hale gelmesi yeni bir mesele değil aslında.

Bu medya alanının açılmasıyla birlikte dünyamıza giren bir tartışma zamanla yeni renklere bürünerek canlılığını korumaya devam ediyor. Çünkü uçsuz bucaksız ve kimliksiz bir alandan bahsediyoruz.

Sosyal medyanın en önemli tehlikesi kimliksiz olanların saçtığı tehlike. Kelimelerin ve ithamların sınırsız olduğu bir kontrolsüz alandan bahsediyoruz. “Klavye şövalyesi” denen bir zevat var ki her konuda ve her yerde ortaya çıkarak ahlak sınırlarını zorlayarak insanların kişisel haklarına saldırarak tatmin olma yolunu seçiyor.

Bütün değer yargıları ortadan kalkıyor bir anda. Paylaşımlar hadsiz bir şekilde tüm insanlığın huzuruna sunuluyor. Ucu bucağı belli olmayan bir gayya kuyusu. Etki alanını hesap bile edemiyoruz.

Evde aile ortamında masum bir şekilde gösterilerek çekilen bir tik tok videosunun yayıldıkça normal bir olaymış gibi görülmesi ve başka aileleri de içine alması, aile mahremiyetini gözler önüne sermeye yetiyor. Oldukça basit, düşük, seviyeden yoksun bir yaşantı normalmiş gibi evden eve, kişiden kişiye bulaşmaya başlıyor. 

Ahlak yoksunu birinin tüm değerleri yok sayarak yaptığı yorumu örnek alarak yapılan her türlü yorum bu toplumun değerlerini ayaklar altına almak demektir. Bunun adına özgürlük diyemeyiz. Hak ihlalidir, kul hakkıdır, akıl tutulmasıdır. Bu suçu işleyenlerin alacağı her türlü ceza hak ihlali olarak nitelendirilmeli ve en ağır dereceden cezalandırılmalı.  

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/mustafa-ucurum/sosyal-medyanin-kirli-yuzu/haber-243065

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim