• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Mustafa Uçurum: Yol arkadaşlarım (1)

Mustafa Uçurum: Yol arkadaşlarım (1)

Yol arkadaşlarım başlığı altında bana arkadaşlık eden yazarları, şairleri, kitapları, dergileri, şehirleri köşeme konuk edeceğim.

Sait Faik Abasıyanık

Hikâyemizin modern yüzünün ilk temsilcisi. Lise yıllarında yazmaya başlamış, daha sonra bu türü hayatının merkezine alarak hikâyelerinin yaşayan en önemli kahramanı olmuştur. Kahramanı kendisi olan bir yazar. Aklında deniz, hayallerinde balıkçı kasabaları var. Yaşamak için yazan, yazmak için yaşayan bir yalnız adam.

M. Akif İnan

Öğretmen, dava adamı, gönül insanı, Kudüs yürekli bir mütefekkir. Aslında bu liste uzayabilir. Hangi güzel sıfatı sıralarsak sıralayalım M. Akif İnan’ı anlatmak için yerli yerinde bir tanımlama olacaktır. Hayatı dopdolu yaşayan, zor zamanda konuşan, koşmanın durmaktan hayırlı olduğunu söyleyerek elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir yeniçağ dervişidir o.

Cihan Aktaş

Olaylara farklı bir bakış açısı, gözünü budaktan sakınmayan cümleler, mazlumlara kol kanat geren cesur bir duruş ve hayata vurgu yapan esaslı bir dokunuş. 80’li, 90’lı, 2000’li kuşağın en canlı şahidi. Şahitliğini yazdıklarına da yansıtarak durduğu yeri her dönem pekiştirmiş sesinin sahibi bir yazar.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/mustafa-ucurum/yol-arkadaslarim-1/haber-245554

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim