• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Mustafa Yürekli: Batıcıların tükenmişlik sendromu

Mustafa Yürekli: Batıcıların tükenmişlik sendromu

Çağın hastalıklarından biri olan, artık her yerde karşımıza çıkan tükenmişlik sendromu, genellikle stresten kaynaklanıyor. Stresli bir işte çalışıyorsanız ya da sürekli kendinizi strese sokacak düşüncelere kapılıyorsanız kendinizi tüketmeye başlamışsınız demektir.

Tükenmişlik sendromu, yaygın olarak insanların yüz yüze çalıştığı mesleklerde bireylerin, duygusal yönden kendilerini tükenmiş hissetmeleri, işleri gereği karşılaştıkları insanlara karşı duyarsızlaşmaları ve kişisel başarı duygularında azalma şeklinde görülen bir sendromdur.

TÜKENMİŞLİK SENDROMU

Tükenmişlik sendromunu basitçe özetlemek gerekirse ‘başarısız olma hissi’dir; yorgunluk, isteksizlik, ilgisizlik şeklinde kendini gösteren durumdur. Kişinin mesleki yetersizliğiyle ilgili bir kavram. Tükenmişlik sendromu, ‘beklenti’ ile ‘gerçekleşme’; ‘talep’ ile ‘talebi karşılama’ arasındaki farkın açılmasıyla oluşan bir boşluğu temsil ediyor.  

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/mustafa-yurekli/3298291-baticilarin-tukenmislik-sendromu

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim