• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Mustafa Yürekli: Ümmetin anası ağlıyor

Mustafa Yürekli: Ümmetin anası ağlıyor

Medya Platformu Derneği ve MİSMED Sosyal Medya Derneği, Türkiye Yazarlarbirliği İstanbul Şubesi’nin ev sahipliğinde ‘Evlat Nöbeti Çalıştayı’ yaparak; terörizme karşı direnen Diyarbakır annelerinin evlat acısını, feryadını ve yürekli direnişini dünya gündemine taşımaya çalıştı.

Bölücü terör örgütünün dağa kaçırdığı çocuklarını almak için HDP Diyarbakır Binası önünde nöbet tutan annelerin haklı duruşunu, Sultanahmet’teki Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşitirilen ‘Evlat Nöbeti Çalıştayı’nda bir kez de sosyal bilimler kendi diliyle anlattı.

‘Evlat Nöbeti Çalıştayı’nda, altı oturumda, 25 konuşmacı söz aldı.. Akademisyenler, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve bölgede olaylara içerden tanıklık yapanlar kısa ama sarsıcı konuşmalar yaptılar.

Bana da kapanış konuşmasını yaparak hatıralarıma dahil etmek düştü.

ÜNİVERSİTE VE MEDYA AYDINLATMIYOR, KARARTIYOR

Kurucu başkanı olduğum Medya Platformu Derneği, 2006 yılından beri inançla, heyecanla ve planlı bir şekilde hizmet üretiyor.. Örgütlenme çalışmalarında, yüzlerce  medyanın yöneticileri, çalışanları, iletişim fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerine ulaşıldı..  Basın açıklamaları ve söyleşilerle gündem oluşturmaya çalıştı.

Ben, ‘Çağ Okumaları’ konferans serisiyle, Müslümanca medya eleştirisi yaptım. Kiliseyle mücadelede doğan medya, matbaanın Çin’den Avrupa’ya gelişiyle ilhada başladı. Medya ontolojik olarak tanrıtanımaz, materyalistti. Epistemolojik olarak pozitivistti. Din karşıtıydı, daha da kötüsü ‘söz halkın’ diyerek güce hizmet etti.

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/mustafa-yurekli/3251448-ummetin-anasi-agliyor

Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim