• İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Nedim Şener: ABD planı ‘çözüm’ PKK/HDP ile CHP’nin Türkiye’nin bölünme stratejisi

Nedim Şener: ABD planı ‘çözüm’ PKK/HDP ile CHP’nin Türkiye’nin bölünme stratejisi
PKK ve siyasi kolu HDP-YSP yönetimi ile PKK/HDP’li Selahattin Demirtaş’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması sadece seçime yönelik basit bir işbirliği değil amaç birliğini yansıtıyor.

 PKK/HDP’li Sırrı Süreyya Önder dün açıkladı: “Yeni bir çözüm süreci bekliyoruz. CHP neden yapmasın?”

Sadece o değil, PKK/HDP eşbaşkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan da aynı beklentilerini açıklamıştı. PKK/HDP’li Sezai Temelli dahil hep bir ağızdan “Açılımın muhatabı” olarak adlandırdıkları PKK elebaşı Öcalan’a özgürlük naraları attılar.

Kemal Kılıçdaroğlu tüm bunlara hiç itiraz etmezken amaç birliği çerçevesinde destek açıklamaları yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun PKK/HDP ile amaç birliği 2018’e dayanıyor. Somut adımı 2 Haziran 2018’de Sözcü gazetesinde Kemal Kılıçdaroğlu, “Millet ittifakı olarak çalışma yaptık. Başında İbrahim Kaboğlu vardı. Üç aşağı beş yukarı bir mutabakat metni şu an elimizde” diyerek duyurmuştu.

CHP-İP-HDP-SP’NİN HARİTASI

‘Anayasal Demokrasi Çalışması Yol Haritası’ başlıklı Anayasa değişiklik çalışmasına CHP-İyi Parti, HDP ve Saadet Partililer katılmıştı. ‘Türk’, ‘Türk Milleti’, ‘Yüce Türk Devleti’, ‘ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’, ‘Vatan’ gibi tanımların çıkartıldığı taslakta, özerklik ve çift dilli eğitim gibi Türkiye’nin bölünmesinin temelleri atılıyordu.

Partililerden bile saklanacak derecede “mahremiyet” içinde yapılan çalışma daha sonra 2020 yılında İYİ Partili Ümit Özdağ tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Kılıçdaroğlu “Elimizde” dediği çalışmayı sonradan yalanlamaya çalışsa da PKK/HDP ile işbirliği, 2020’de “Evet” dediği, Irak ve Suriye’de terörle mücadele için gerekli tezkereye 2021 yılında “Hayır” oyu vererek amaç birliğine dönüştü. 2022’de de bir daha “Evet” demeyeceklerini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU’NUN VERDİĞİ SÖZLER

Seçim sürecinde ise, PKK/HDP’li Demirtaş’ın serbest bırakılması, özerklik açıklaması, siyasi parti kapatmama, PKK’ya yardım yataklık eden belediyelere kayyum ataması yapılmaması, KHK ile ihraç edilen PKK ile ilişkili kişilerin görevlerine iadesi amaç birliğini ortaya koydu.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/abd-plani-cozum-pkk-hdp-ile-chpnin-turkiyenin-bolunme-stratejisi-42262064

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim