• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Nuh Albayrak: Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar?

Nuh Albayrak: Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar?

CHP zihniyetinin Türk milletine 20 yıl boyunca "Bayram" diye kutlattığı 27 Mayıs darbesinin 63. yıldönümü, Kılıçdaroğlu'nun; "Demokrasi isteyen bana oy versin" nutukları attığı günlere rastladığı için daha da anlam kazandı.

Sayın Kılıçdaroğlu, 2010 yılında Murat Yetkin'e verdiği röportajda, "27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor. Askerî darbeler asla savunulamaz" demişti!

O halde gelin, "27 Mayıs darbesini yaptıranlar kim" sorusunun cevabını arayalım.

1946 seçimleri öncesinde Nihat Erim'in, "Artık bir muhalefet partisi var, propaganda çalışmaları iyi gitmiyor" uyarısına bozulan CHP Genel Başkanı İnönü, "Ben ihtilalci İsmet'im. Yaptığımız bir tecrübedir. Muvaffak olursak ne âlâ, olmazsa vazgeçer eski usulde birkaç yıl daha devam ederiz" demişti! (M. Ali Birand, Demirkırat)

Bu cevap, aslında sandıkta kaybedilen 46 seçimlerinin, CHP'lilerin hâlâ sayıkladığı "oy çalma" yöntemiyle nasıl gasp edildiğini de izah etmektedir.

Aynen CHP Genel Başkanı İnönü'nün dediği gibi, millet iradesini gasp ederek tek parti diktatörlüğünü birkaç yıl daha sürdürmüşlerdi ama 1950'deki demokrasi fırtınasına engel olamamışlardı.

Gel gör ki, tek parti iktidarına alışanlar, hiç alışık olmadıkları demokrasiye sadece on yıl dayanabilmişti! Çünkü onlar için "demokrasi" kendilerinin iktidarda olması demekti!

Sayın Kılıçdaroğlu aynı röportajda, "Darbeler hep CHP iktidara yakın olduğu dönemlerde yapılmıştır" demişti ama gerçekler kendisini yalanlıyordu.

Zira 1957'de, CHP'nin ısrarı üzerine erken seçime gidilmiş ve iki dönemlik iktidar yıpranmasına rağmen DP, parlamentonun yüzde 70'ini kazanmıştı.

1950 seçimlerinden sonra "Halk yakında yanıldığını anlayacak, tekrar CHP'ye dönecek" diyen İnönü, üç defa sandığa gömülünce asıl kendisinin fena yanıldığını anlamıştı!

O halde yine "İhtilalci İsmet"e görev düşüyordu!

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/kilicdaroglu-27-mayisi-yapanlar-bugun-utaniyor-ya-yaptiranlar-yazi-1788572/

Bu haber toplam 220 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim