• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Nuray Alper: ​Kitap molası XI: Şiirden Şuura

Nuray Alper: ​Kitap molası XI: Şiirden Şuura
Kapılar beklenendir, ne beklediğinle ne edindiğin arasındaki sabrın yürüyüşü. Özlenendir kapılar; bir dost, bir haber, bir tebessüm, çalan zil sesinin ardından yükselen müjde.

Kapılar gelendir, kapılar getirendir, gelenin getirdiğidir. Kapılar dilde, kapılar gözde, kapılar özde, açılan her kapı kalbin insana araladığı perde.

Geçmesi beklenen ama gitmek bilmeyen korona günlerinde kapıların getirdiği bir armağandı Ethem Erdoğan’ın Şiirden Şuura adlı kitabı. Lütfedip, zamana iz bırakacak ince bir imza ile göndermiş bize Ethem Bey göz nurunu. İzdiham Yayınları’ndan 2020’de çıkan (Kasım) ve renkli bir kapak tasarımına sahip olan kitap inceleme türünde ve 166 sayfa.  2003 ile 2020 yılları arasında kaleme alınan ve ağırlıklı olarak teorik yazıları içinde barındıran eser, dönem okumasından şiir eleştirisine, kitap tanıtımlarından dil, etik, değerler ve moderniteye kadar pek çok konuya ışık tutma çilesi taşıyan metinlerden oluşuyor. Şiirin ve şairin merkez alındığı yazıların -yaklaşık yirmi yıllık bir dönemi içerse de- hep aynı güzergâhı takip ettiği ve birbiriyle bağlantılı çalışmalar olduğu anlaşılıyor yani yazılar müstakil bir içerik arz etmenin ötesinde, bir bütünün parçaları gibi duruyor. “Bağımsız Şiir” adlı çalışmanın “Şairin Tabutu” ile kurduğu ilişki de bunu doğrular nitelikte. Bu anlamda Şiirden Şuura’nın sonradan kararlaştırılmış bir kitap adı olmadığı, şair/yazarın çalışmalarını daima bu istikamet üzerine şekillendirdiği düşünülüyor.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/kitap-molasi-xi-siirden-suura-5897/

Bu haber toplam 512 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim