• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Oğuzhan Bilgin: Müstemleke çocukları ve köle ahlakı

Oğuzhan Bilgin: Müstemleke çocukları ve köle ahlakı
Biz Türkler tarih boyu hiç sömürge olmamış, sömürge olmamak için kan döküp, kanını dökmüş ama hür kalmış nadir milletlerden biriyiz.

 Dahası bırakın sömürge olmayı bir dünya imparatorluğu kurarak kültür ve medeniyete dair her alanda en ileriye gitmiş ve hatta 'ileri'yi inşa etmiş bir milletiz.

Buna rağmen bir dünya imparatorluğunu kaybetmiş olmanın yarattığı büyük travma 200 yıla yakın sürelik modernleşme tarihimizde kültürel, siyasal ve bürokratik elitlerimizin önemli bir kısmında derin karakter bozukluklarına ve en başta da aşağılık kompleksine sebep oldu. Araba Sevdası'ndaki Bihruz Bey'den Kiralık Konak'taki Seniha'ya kadar edebiyatımızda bile yer tutan bu aşağılık kompleksi hâli, Batılı efendisine benzeme ve yaranma psikolojisinden müteşekkil köle ruhunun geçen hafta yine birtakım örnekleri yaşandı.

Önce FETÖ'cüleri affetmeyi ve anayasadan Türklüğü kaldırmayı küresel efendilerine (millete değil) vaat eden %0,1'lik partinin genel başkanının muhalefet ittifakı için "Avrupa'dan aferin alacağız" demesi aslında tam da bu müstemleke zihniyetini ortaya saçan bir durumdu. Çünkü "aferin almak"tan bahsetmek aferin alınacak yeri hiyerarşik olarak üstte tanımlamaya dayanmaktadır.

"Onlar kim ki Türkiye'ye aferin diyecek" diye tepki gösterecek özgüvenleri olmadığı malum da bu aferin alma konusunu bu kadar açıkça ve marifetmiş gibi ifade etmek aslında bu sömürge psikolojisinin ne kadar içselleştirildiğini ve normalleştirildiğini göstermesi bakımından önemli.

Bu açıklamadan bile daha tuhaf olan bir tartışma daha geçen haftaya damgasını vurdu. Saçını platin sarısına boyatmaktan ve kendisini Batılıya benzetmekten başka hiçbir özelliği dile getirilmeyen bir kadıncağız sosyal medyada yaşayan ve sabah akşam Batılıları övüp Türklere ve Müslümanlara sövmeye çalışan bir canlı türü kitlesi tarafından kampanya hâlinde cumhurbaşkanı adayı yapılmak istendi. Daha önce benzeri bir sosyal medya kampanyasının bir kulüp başkanı için de yapılmaya çalışıldığı hatırlandığında buradaki tek özelliğin 'sarışınlık' olduğu ortaya çıkıyor. Sarışınlığın da başka hiçbir nedenden dolayı değil, sadece ve sadece Batılılığı çağrıştırdığı için yüceltildiği...

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/oguzhan-bilgin/mustemleke-cocuklari-ve-kole-ahlaki/haber-1341635

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim