• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Ömer Lekesiz: Camiler ve âyetler

Ömer Lekesiz: Camiler ve âyetler

Müslümanların yakın tarihlerinde vuku bulan çeşitli tahribatı, –kendi bağlamına uygun bahislerde kayıt altına almanın ya da hatırlatmanın dışında– kültürel ve sosyal değişmenin nesnesine dönüştürerek sıkça dile getirmek, ilgi kaybının türevi olarak zamanla bir tür kanıksamayı da beraberinde getirmektedir.

Yeni Türkiye’deki sosyal ve kültürel değişme sürecinde camilerle ilişkilerimizin zayıflatılması, bu esasta ibadet ve dil bağının kopartılmaya çalışılması, şehir mimarisi planında bir eksen kaymasına gidilerek camilerin sosyal hayatın dışına itilmek istenilmesi vb. tahribat bunun tipik örneklerinden biridir ki, bunların salt bir yakınma, suçlama ya da eleştiri olarak sürekli gündemde tutulmasının da muhataplarında bir tekrar bıkkınlığına ve giderek duyarsızlaşmaya sebep olduğu, hatta bunun camilerde kıraat, tilavet ve vird olunan Kur’an’ı anlayamamayı, hat sanatı yoluyla mimari yüzeye işlenen ayetleri okuyamamayı bil-fiil bir suçluluk pekişmesine uğrattığı aşikardır.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/omer-lekesiz/camiler-ve-yetler-2059108

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim