• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Ömer Lekesiz: Kitaplarla düşünceye ve edebiyata yön vermek

Ömer Lekesiz: Kitaplarla düşünceye ve edebiyata yön vermek

Günümüzde, son derece karmaşık bir ilişkiler ağına tabi olarak endüstrileşen kültür faaliyetlerinin bir alt sektörü haline getirilen kitap yayıncılığında sermaye gücünün, kurumlaşmanın, profesyonelleşmenin... zorunluluğundan sıkça dem vuruyor olsak da, toplumu doğru dönüştürme, kimliklenme, siyasi bilinç kazandırma, milli ve manevi değerlere sahip çıkma... esasında bidayetinden beri bir misyon olarak yaşatıla gelen yayıncılık gayretinin henüz sonlanmamış olmasından da içten içe sevinç duyuyoruz.

Öte yandan, bu çelişkili ve dolayısıyla çatılmalı yaklaşımımız, büyük medya gruplarına ve bankalara ait, yani büyük sermaye gücüne sahip oldukları halde, entelektüel planda hiçbir karşılığa sahip bulunmayan yayınevlerinin yok hükmündeki varlıklarıyla tahkim edildiğinden, kitap yayıncılığının son tahlilde halen kültürel bir kanona, yukarıda zikrettiğimiz şekliyle bir misyona mensup insanlar tarafından yürütülmelerinin gerekliliğine dair kanaatlerimiz de daha haklı, daha meşru bir hale geliyor.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/omerlekesiz/kitaplarla-dusunceye-ve-edebiyata-yon-vermek-2057399

Bu haber toplam 147 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim