• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Orhan Karataş: NATO 15 Temmuz’da neredeydi?

Orhan Karataş: NATO 15 Temmuz’da neredeydi?
NATO Zirvesi ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın ABD Başkanı Biden’la yaptığı ilk yüz yüze görüşme sadece Türkiye’nin değil, neredeyse bütün dünyanın gündemini oluşturdu.
Bu görüşmenin bu kadar çok öne çıkmasının sebebi NATO’nun çifte standardı, ABD’nin artık tahammül edilemez bir boyut kazanan dayatmaları ve Türkiye’nin de bağımsız bir devlet olarak bu tutarsızlıklara karşı ortaya koyduğu dirençtir. Zirve ve yapılan görüşmeler nasıl değerlendirilmeli, Türkiye’nin bundan sonraki tavrı ne olmalı? Sayın Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında bu sorulara verdiği cevap, aynı zamanda Türkiye’nin duruşunun, dış politika anlayışının, beklenti ve hareket tarzının da bütün dünyaya ilanıdır.
 
EMEL SAHİPLERİNİ UYARIYORUM!
 
Başta ABD olmak üzere, muhataplarımıza Türkiye’yi iyi tanımalarını sağlayacak bir hatırlatma yapılmıştır: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 98 yıllık milli siyaset ve stratejisi, kuruluş gerçeklerinden başlayarak, hükümetler üstü bir anlayışla tezahür etmiş ve devlet politikası hâline gelerek bugünlere ulaşmıştır. Ancak ve ancak savaş mağlubu ülkelerin içine sürüklendiği zaaf ve zayıflıklar Türkiye için asla söz konusu olmamıştır. Emel sahiplerini uyarıyorum, Türkiye önüne gelenin azarlayacağı, keyfi yetenin ayar vereceği, onun bunun tehditlerine boyun eğeceği savaş mağlubu bir ülke olarak görülemeyecektir. Türkiye, başkalarının yazdığı bölgesel senaryolarda figüran olmayacak kadar değerli, önemli ve güçlü bir ülke; diplomasi geleneği ise dublaja ve suflöre gerek duymayacak kadar köklü ve derindir. Hadiselerin ve hayatın akışına Brüksel’den, Washington’dan, Berlin’den, Londra’dan, Paris’ten değil, bizatihi ve sonuna kadar Ankara’dan baktığımızı ve bakacağımızı üstüne basa basa dile getirmek milli vakarımızın gereğidir. Kılıçdaroğlu’nun ve zillet yedeklerinin ne yapacağını bilemeyiz ama bizim gideceğimiz başka bir ülke, yaşayacağımız başka bir vatan, gurur duyacağımız başka bir bayrak yoktur.”
Bu haber toplam 316 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim