• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Osman Müftüoğlu: Ruhu ihmal etmeyin

Osman Müftüoğlu: Ruhu ihmal etmeyin
Daha önce de hatırlattım...

Beden ve ruh ayrılmaz bir ikilidir. Ve bu ikili muazzam ve mükemmel bir organizasyonla, harika bir işbirliği içerisinde bizi sağlıklı tutma görevini birlikte yerine getirir. Diğer taraftan bu ikiliden biri diğerini az ya da çok ama mutlaka etkilemektedir. Ve çoğu hastalık biz farkına varmasak da bu ikili arasındaki ilişkinin bozulmasından ama en çok da ruhun şu veya bu nedenle incinip hırpalanmasından ileri gelmektedir. Kısacası çoğu hastalık aslında ruhsal kökenli olmasına rağmen, bedensel kaynaklı sanılır ve kabul edilir. Mesela fibromiyalji... Mesela sisli beyin... Mesela huzursuz bacak... Mesela mutsuz bağırsak... Mesela vertigo sanılan yalancı baş dönmeleri... Mesela kalp krizi zannedilen çarpıntı atakları... Mesela astım krizi olduğu düşünülen hava açlıkları... Bu örnekleri daha da çoğaltmamız mümkün. İşte bu nedenle: SADECE BEDENLERİMİZİ SAĞLIKLI GIDALARLA BESLEMEMİZ YETMEZ. RUHLARIMIZI DA DOĞRU VE DİKKATLİ BESLEMEK ZORUNDAYIZ. ONA KAYGIYI... ONA PİŞMANLIĞI... ONA HASETİ... ONA SEVGİSİZLİĞİ... VE ONA DAHA PEK ÇOK YANLIŞ ŞEYİ HEMEN VE KESİNLİKLE YASAKLAMALIYIZ.


ÖNEMLİ
RUHA DA DİNLENME VE EGZERSİZ ŞART 

BİTMEDİ! Daha sağlıklı bir hayat için: SADECE HER GÜN DÜZENLİ BEDENSEL EGZERSİZLER YAPIP DURMANIZ DA SAĞLIĞINIZI KORUYUP KOLAMAYA YETMEZ. KÂFİ GELMEZ. RUHUNUZA DA HAZ VE KEYİF EGZERSİZLERİ YAPTIRMAK ZORUNDASINIZ.

Ve son bir uyarı daha: YALNIZCA BEDENİNİZİ DEĞİL, RUHUNUZU DA ZAMAN ZAMAN TATİLE ÇIKARMALI, ONU DA HUZURLU DİYARLARA, DERİN UYKULARA TAŞIMALISINIZ. KISACASI RUH SAĞLIĞINIZA DA TIPKI BEDEN SAĞLIĞINIZ GİBİ ‘GÖZÜNÜZÜN İÇİ’ GİBİ BAKMALISINIZ.

SAĞLIKLI BİLGİ
ZEYTİN ECZACISIYLA TANIŞTINIZ MI

ZEYTİN ve zeytinyağının önemli birer sağlık mucizesi olduklarını kanıtlayan yayımlara her gün bir yenisi ekleniyor. Son yayımda ise özellikle zeytin-kanser ilişkisine vurgu yapılıyor. Düzenli zeytin ve zeytinyağı tüketiminin meme, prostat ve rahim kanserleri başta olmak üzere pek çok farklı doku ve organ kanserine yakalanma riskini azalttığını gösteren yeni bir bilimsel çalışma bu. Zeytinin antikanser gücünü sahip olduğu yoğun antioksidan moleküller sayesinde elde ettiği biliniyor. Zeytinin sahip olduğu antioksidan ordusu gerçekten de oldukça kalabalık. Hidroksitirozol, tirozol, fenil propiyonik asit, terpenoidler, skualen o antioksidanların sadece bazıları. Bu listeye tabii ki oleik asiti de eklememizde fayda var. Aslında zeytin mucizesinin ana oyuncusunun oleik asit olduğunu bile söyleyebiliriz. Oleik asit tekli doymamış bir yağ asididir. Ve zeytinyağı içeriğinin yüzde 75’ini oluşturur. Kanserlerden koruyucu etkisini de tümör oluşumu ve gelişiminde rol oynayan araşidonik asitten türeyen prostoglandillerin üretimini azaltarak gösterir.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/osman-muftuoglu/ruhu-ihmal-etmeyin-42114411

 

 
Bu haber toplam 362 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim