• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Özay Şendir: Prag’da Erdoğan-Paşinyan buluşması

Özay Şendir: Prag’da Erdoğan-Paşinyan buluşması
Yarın, Türkiye saatiyle 19.00’da, Prag Kalesi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile ikili bir görüşme yapacak.

27 AB üyesi ve 17 davetli ülkeyle beraber ilk kez toplanacak Avrupa Siyasi Topluluğu Liderler Zirvesi’ne de bu görüşme damga vuracak.

Ermenistan Devlet Radyosu ve Ermenistan Kanal 1 haberleri, Erdoğan’ın Paşinyan ile görüşme ihtimalini eylülün son haftasından beri haber yapıyor. Normalleşme sürecinin Ermenistan Temsilcisi Ruben Rubinyan da geçen hafta benzer bir açıklama yapmıştı. O zaman “Olabilir” denilen buluşma belli ki kesinleşmiş. İki ülke arasındaki bu en üst düzey diyalog sürecinden en çok rahatsız olacak kişi hiç şüphesiz Yunanistan Başbakanı Miçotakis olacak.

Miçotakis, Zirve’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek, görüşme olmazsa da Brüksel’in Ege ve Doğu Akdeniz’deki gerginliklerle ilgili Türkiye’ye sert bir mesaj vermesi için çalışıyordu. Türkiye hem büyüklüğü hem de attığı bir diyalog adımıyla, Madrid’deki NATO Zirvesi’nde olduğu gibi bir kez daha Yunanistan’ın çabalarını önemsiz hale getirecek.

Atina, Brüksel ve Washington’ın görmeleri gereken şey, Türkiye ile sorunları çözmenin yolunun başkalarının arkasına saklanarak konuşmaktan değil, aracısız ve iyi niyetli diyalogdan geçtiğidir.

Kemal Bey CHP’nin ABD temsilciliğini devre dışı bıraktı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisini çok önemseyenlerdenim. Kemal Bey’in ABD medyasına vereceği Ege ve Doğu Akdeniz mesajları, Yunanistan’ın Ege’deki tüm sorunları müzakere etmekten kaçınan tavrını eleştirmesi Türkiye için önemli olacaktır.

Gezi önemli olunca biraz kulisleri kurcalayıp, kimlerle görüşme yapılacağını bulmaya çalıştım.

Ulaştığım bilgiler arasında en çok şaşırdığımı yazayım.

CHP Genel Başkanı’nın ABD’de görüşeceği kişilerle ilgili olarak CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan devre dışı bırakılmış.

Süreci belki Genel Merkez yürütmüştür diye kurcaladım, ulaştığım bilgi, ABD’de görüşülecek kişilerden randevuları, İstanbul’dan, kimi kaynaklara göre Kemal Bey’in dostları kimi kaynaklara göre de resmi olmayan danışmanları olan bir grubun aldığı şeklinde oldu. Burada CHP adına risk, randevu alınan kişilerin FETÖ’ye ya da Türkiye’ye bakışlarında çıkması muhtemel bir sorunun sonuçta alacakları oylara yansıyacak olması.

Devamı: https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/ozay-sendir/pragda-erdogan-pasinyan-bulusmasi-6835751?sessionid=2

Bu haber toplam 206 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim