• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Özkan Erdem: MEB’in yol haritası…

Özkan Erdem: MEB’in yol haritası…

Kamuoyu tarafından merak edilen, konuşulan trend konuların başında okulların açılıp açılmayacağı mevzusu var. Herkesin en çok merak ettiği husus MEB’in yol haritasının ne olduğu, okulların pandemi gölgesinde açılıp açılmayacağı, MEB’in hangi planları devreye sokacağı konuları geliyor.

Öncelikle şu rahatlıkla söyleyebiliriz; MEB, okulları açmaktan yana bir tutum içerisinde. Ziya Hoca’nın gönlünde belirlenen takvimde, yani 31 Ağustos’ta okulları açmak, öğretmen ve öğrencileri okullarla buluşturmak geçiyor. Hatta “okulları birlikte açacağız” sloganı üretildi ve kamuoyunda büyük bir destek gördü.

Yalnız tabii bu iş dışarıdan göründüğü kadar kolay değil; okulları açmaya karar vermek her türlü vicdani sorumluluğu üstlenmeyi, sonuçlarına katlanmayı gerektiriyor. Bayram günleri boyunca halkın iç içe olduğu, sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiği, plajların dolup taştığı o fotoğraf karelerini düşününce; sorumsuz davranan vatandaşlar nedeni ile okulları açmaya karar vermekte Ziya Hoca’nın elini biraz daha zorlaştırdılar.

Ankara, Antep, Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde son günlerde vaka sayılarında ciddi artışlar oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Kolaya kaçarsak zoru birlikte yaşarız. Tedbir alın” diye uyarılarda bulundu. Bayramda kuralların ihlal edilmesinden ötürü vaka sayılarının artmasından ve tüm ülkeye yayılmasından endişe duyduğunu dile getirdi. Tedbir diye diye Bakan Koca’nın dilinde tüy bitti, ama ne yazık ki dinleyen pek olmuyor.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/ozkan-erdem/mebin-yol-haritasi/haber-245292

Bu haber toplam 311 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim