• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Özkan Sapsağlam: İnsan, İhsan ve Kurban

Özkan Sapsağlam: İnsan, İhsan ve Kurban

Salgınlardan, hastalıklardan ve musibetlerden hayli yorulmuş yüreğimize, bir bahar yağmuru gibi yetişti yine Kurban Bayramı. Kıymetini bilenler için büyük bir nimet ve şükür sebebi elbette. Günlük yaşamın sahte telaşlarına ve modern çağın çürütücü yanılgılarına teslim olmadan idrak edeceğimiz bir bayram olmasını dilerim.      

İnsan (Hz. İbrahim), ahdine karşı sadakat gösterince Rabbi 'de ona ihsanda bulundu ve kendisine bir müjde ve bağışlanma olarak gökten melekleri eliyle bir “kurban” indirdi. Dolayısıyla, büyük bir imtihanın müjdesi olarak, Rabbimiz katından indirilmiş bir ihsan olarak görmek gerek Kurban Bayramı'nı.  

İnsanın, en büyük samimiyet ve teslimiyet göstergelerinden biri olarak asırlar boyu idrak ettiğimiz Kurban Bayramı, pek çok derin manaları ve “samimi bir kul olabilme” erdemini hatırlatır bizlere mütemadiyen. Daha başkaca şeylerde hatırlatır. Paylaşmayı hatırlatır. Sadece kurban etini değil, acıyı, kederi ve sevinci paylaşmayı. Empatinin sıradanlığına değil hem hal olmanın yüceliğine yöneltir, maddenin tozuna ve pasına bulanmış yüreğimizi. Modern çağın kutsadığı tek başına yaşama karşın aile olmanın ve bir arada olmanın en büyük saadetlerden biri olduğunu anlatır bize, Kurban Bayramı.

Devamı: https://www.yenisoz.com.tr/insan-ihsan-ve-kurban-makale-48319

Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim