• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Prof. Dr. Kemal İnat: NATO ve AB gündeminde Türkiye: Bir iyi bir de kötü haber!

Prof. Dr. Kemal İnat: NATO ve AB gündeminde Türkiye: Bir iyi bir de kötü haber!
Geçtiğimiz salı günü online olarak gerçekleştirilen NATO dışişleri bakanları toplantısında olduğu gibi gelecek hafta perşembe ve cuma günü yapılacak AB zirvesinde en önemli konulardan biri Türkiye olacak.
Önce kötü haberi söyleyelim.
Her iki platformda da Ankara’ya karşı öfkeli ve Türkiye’yi yaptırımlarla cezalandırmak isteyen aktörlerin sayısı oldukça artmış durumda. Bu öfkelerini gizlemek ve kendilerini diplomatik şekilde ifade etmek ihtiyacı bile hissetmiyorlar.
Doğrudan konuya giriyorlar ve açık bir şekilde Türkiye’nin S-400’leri almasını, Doğu Akdeniz’deki, Libya’daki ve Kafkasya’daki faaliyetlerini eleştiriyorlar.
Ha, doğrusunu söylemek gerekirse o kadar da “açık sözlü” değiller.
“Azerbaycan toprağını işgal eden Ermenistan’ın arkasında biz vardık, sen neden bizim oyunumuzu bozuyorsun?”, “Libya bizim rant ve nüfuz alanımız, sana ne oluyor?”, “Doğu Akdeniz’de Antalya Körfezi senin neyine yetmedi? Neyine güvenerek daha fazla deniz yetki alanı talep ediyorsun?”, “Kıbrıs’tan artık vazgeç ve adanın Rumlara ait olduğunu kabul et...” diye açık açık söyleyemiyorlar.
Bu haber toplam 423 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim