• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Prof. Dr. Sefa Saygılı: Pandemi ile mücadele ve muhalefet

Prof. Dr. Sefa Saygılı: Pandemi ile mücadele ve muhalefet
Muhalefet derken sadece AK PArti dışındaki siyasileri kast etmedim. Bugünkü iktidara karşı olan tüm parti ve gruplardan söz ediyorum.

Tabi hepsini genellemenin doğru olmadığını da muhakkak belirtmeliyim.  Pek çok kişi ve grup, şu an ülkemizi idare eden yönetimi desteklemese de korona virüs gibi ciddi ve ülkemizi tehdit altına alan salgın karşısında makul hareket ediyor, bir ve beraber olmanın gereklerini fazlasıyla yerine getiriyor.  Ama maalesef kişi, medya veya parti olarak her oluşum için aynı şeyi söyleyemeyiz. 

Gelişmiş ülkelere baktığınızda korona ile mücadelede iktidar-muhalefet el ele vermiş, salgınla mücadele ettiklerini görüyoruz. Orada da elbette bu mücadeleye karşı çıkan çevreler var, ancak marjinal kaldıklarını yine müşahede etmekteyiz. Oralarda çatlak ses duymak bir yana topyekûn önlemlere katkıda bulunuluyor.

Türkiye’de ise inanılmaz bir çarpıklık hüküm sürüyor: Devletimiz ne karar aldıysa eleştiriliyor, kötüleniyor.  İşin ilginç yanı ya yetersiz görülüyor veya gereksiz olarak damgalanıyor. Yani niyetleri yol göstermek değil. Amaçları ise salgınla mücadele yerine tedbirlerin etkisini azaltmak, vatandaşın kafasını karıştırmak.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/pandemi-ile-mucadele-ve-muhalefet-2820/

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim