• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Sosyal medya düzenlemesinde meselenin özü

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Sosyal medya düzenlemesinde meselenin özü
Sosyal medyaya yönelik hukuki düzenleme yapılması zorunluluğu, tartışmalar yol açtı. Meselenin özünü bilinçli olarak ıskalayarak, sosyal medyaya yasaklama geleceğine dair seslerini yükseltenler dikkat çekicidir.

Oysa mesele çok açıktır. Dijital ortamın, hukuki çerçeve içinde belli bir düzenlemeye tabi tutulması kaçınılmazdır. ABD, Almanya, Fransa ve diğer birçok AB ülkesinde olduğu gibi hukuki bir düzenleme yapılması son derece gereklidir ve bu konuda adım atılmıştır. Hukukun suç saydığı fiilleri işleyenlerin karşısında hak arama özgürlüğünü hiçe sayanların özgürlüğünden söz edilemez.

Hakaret ve tehdit suçunu işleyenlerin mağduru olanların haklarını gözetmeyen sosyal medya platformunun özgürlükçü yakıştırmalarıyla hoş görülmesi mümkün değildir. Bunu her kim yapıyorsa, biliniz ki; kötü niyetlidir ve amacı fikir özgürlüğü maskesi altında, olmayanı varmış gibi, var olanı yokmuş gibi gösterme çabasıyla kara ve kirli propaganda yapabilmektir.

Türkiye’nin direne direne, çarpışa çarpışa püskürttüğü şer saldırılarının müsebbipleri; mertliğin olmadığı, karanlığa kurşun sallarcasına kullanılabilen denetimsiz, hukuki sorumluluk üstlenmeyen sosyal medya araçlarını yeni saldırı alanı olarak benimsemiş durumdalar.

Terör örgütleri ve arkasındaki küresel efendileri; sosyal medya üzerinden yaptıkları kirli ve kara propaganda gayretlerinden medet ummaktadırlar. Bilhassa genç kuşakları etki altına alarak, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yıpratmanın çabasındalar. Onu bugüne kadar “diktatör” yakıştırmasıyla nasıl karalarız, nasıl itibar zedelemesine tabi tutarız şer çabalarını, şimdilerde sosyal medya üzerinden de özellikle gençlik üzerinden sürdürmenin çirkin gayretindeler.

En son olarak, Esra-Berat Albayrak çiftine sosyal medya üzerinden yapılan alçakça, ahlaksızca saldırının arkasındaki kirli niyet de bu şer çabaların rezil mahsulüdür.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/prof-dr-yasar-hacisalihoglu/sosyal-medya-duzenlemesinde-meselenin-ozu/haber-1090088

Bu haber toplam 208 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim