• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Rahim Er: KKTC Dönemi Kapandı!

Rahim Er: KKTC Dönemi Kapandı!
18 Ekim’de KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini Mustafa Akıncı karşısında Ersin Tatar’ın kazanması tarihî bir hâdisedir. Bunu tarihî değere taşıyan, kazanan ismin kim olmasından dolayı değildir.
Ne demek istediğimizi zıddı yani mefhumu muhalifi ile şöylece izah edebiliriz:
Yarışan iki adaydan biri Başbakan, diğeri Cumhurbaşkanıydı. Seçimi kaybeden CB Akıncı, Türkiye’ye soğuk ve mesafeliydi. Ankara’nın KKTC’nin içişlerine karıştığı gibi bir fikre sahip olduğundan başka merhum Hatay Reis-i cumhuru Tayfur Sökmen’e dil altından töhmet göndermesi yaparak kendisinin "ikinci bir Tayfur Sökmen olmayacağı"nı yani KKTC’ye ihanet etmeyeceğini iddia ediyor fakat aynı kişi beri tarafta ise Rum kesimiyle federasyon için anlaşmaya varmak maksadıyla 1974’te zapt ettiğimiz bazı toprakları Rumlara iade etmemiz gerektiğini ileri sürüyordu. Azerbaycan, işgal altındaki yüzde 20 vatan toprağını kurtarmak için Ermenistan’la savaşırken Mustafa Akıncı akla ziyan bir düşünceyle yüzde 20 KKTC mülkünü Rumlara vermeyi çözüm şekli olarak teklif ediyordu. Sanki Rumlar, KKTC toprağını atalarından miras almış; bu mirası zilyed olarak, geçici istifade imkânıyla Türklere vermişlerdi de şimdi toprak, mülk sahiplerine iade edilecekti. Hâlbuki o topraklar -aşağıda anlatacağımız gibi- Mehmetçik ve Kıbrıs Mücahidleri şehid düşerek kazanıldı. TSK 1974’te adaya çıkarken mevzubahis kişi, o sırada 68 Kuşağı solcularındandı. Sn. Ersin Tatar’ın CB seçilmesi, Rum kesimini, Atina’yı, Macron ve ekibini, Sisi ve tayfasını, İsrail’i, Kraliçe’yi memnun etmemiştir. Onlar, Akıncı’nın kazanmasına sevineceklerdi. Sadece onlar da değil; EOKA, PKK, ASALA vs. de sevineceklerdi.
Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim