• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Resul Tosun: İstanbul, Erzurum, Silvan ve!

Resul Tosun: İstanbul, Erzurum, Silvan ve!
Dört gün sonra her siyasi parti boyunun ölçüsünü alacak.İttifaklar, İstanbul'da peş peşe gövde gösterisi yaptılar.Millet İttifakı Maltepe'de, Cumhur İttifakı Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi'nde.

Her iki miting de coşkuluydu. Seçmen artık safını belirlemiş, 14 Mayıs'ı bekler hale geldi. Kararsız diye de pek bir şey kalmadı.

İttifaklar yeni oy kazanmaktan ziyade kendi tabanlarını konsolide etme gayretindeler. Maltepe'de de bunu gördük, Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi'nde de. Diğer şehirlerimizde de durum hemen hemen aynı.

Anket şirketlerinin verilerine göre, kararsızlar sonucu değiştirecek kadar fazla değiller. Bununla birlikte kuvvetliden yana eğilim gösteren kararsızların mitinglerden etkilenmemesi de mümkün görünmüyor.

Aslında Cumartesi günü yapılan Maltepe mitingi ile Pazar günü yapılan Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi'ndeki miting 14 Mayıs'a ayna tutan mitingler oldu!

Eğer mitinglere bakarak seçimi değerlendirecek olursak, Cumhur İttifakı'nın Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi'nde yaptığı miting belki de çeyrek yüzyılın en büyüğüydü. Eğer ölçü miting ise Cumhur İttifakı ipi birinci turda göğüsleyecek demektir.

Buna bir de yurt dışı oyları eklenirse Cumhur İttifakı adayının aradaki farkı açacağını bile söyleyebiliriz.

Çünkü bugün sona erecek yurtdışı oylamasında, Başkan Erdoğan'ın yüzde 70 civarında oy alacağı tahmin edilmektedir. Bu oranın hem cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de milletvekili seçiminde etkisi büyük olacaktır.

Yalnız Erzurum'da vuku bulan taşlama eylemi Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi'nde yapılan tarihi mitingi gölgede bırakacak şekilde istismar edildi.

CHP hem suçluyu hem de güçlüyü oynadı.

Erzurum'daki efelenmeler yetmedi, İstanbul Sabiha Gökçen havaalanı önünde tiyatro devam etti. Olayı tabanını konsolide etme konusunda CHP başarılı bir şekilde kullandı. Ancak bunların tamamının İmamoğlu'nu geleceğe hazırlayan adımlar olduğunu da bir kenara yazalım.

Ancak dediğim gibi hem suçlu hem güçlüyü oynadı.

Kendilerinin başlattığı olayları şehrin yöneticilerini tehdit ederek istismar ettiler.

Havuzbaşı Meydanı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin meydanıdır. Belediye meydanda yeni aldığı otobüsleri teşhir etmektedir.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/istanbul-erzurum-silvan-ve-yazi-1784295/

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim