• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Sabri Balaman: Fransa ve ABD, Türkiye’nin batısını kuşatıyor

Sabri Balaman: Fransa ve ABD, Türkiye’nin batısını kuşatıyor
Bir süredir tansiyonun yüksek olduğu Doğu Akdeniz ve Libya meselesinde, Türkiye’nin Libya’ya ayak basmasıyla dengeler değişti.

Aktör ve oyuncular arasında pasta paylaşım pazarlığı devam ederken Türkiye tehlikeli bir tuzağa doğru çekilmektedir. Yunan aklının ipotek altında olması ve Yunan siyasetinin Almanlar tarafından işgal edilmesi Yunan kamuoyunu çıkmaza soktuğu kadar, bölgemizde açık oyunlara davetiye çıkarmaktadır.

Türkiye’nin Libya müdahalesine yeşil ışık yakan ABD, bir süredir de Yunanistan üzerinden Türkiye’yi batıdan çevrelemek istiyor. Bunun için Yunanistan’dan 5 adet üs isteyen (Dedeağaç, Kerpe, Girit ve adalar, Güney Yunanistan) ABD; Fransa’nın da desteğiyle Türkiye’nin karşısında Fransa ile birlikte ittifak kurdu. Bunun için Yunanistan’a savaş gemisi desteğinin yanı sıra helikopter filosu, askeri danışmanlık, istihbarat ve asker bulundurmak gibi destekler de sunuyor.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/sabri-balaman/fransa-ve-abd-turkiyenin-batisini-kusatiyor-33091.html

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim