• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Sabri Balaman: Taksim saldırısında rol alan ülke masada alan istiyor

Sabri Balaman: Taksim saldırısında rol alan ülke masada alan istiyor
Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde PKK/KCK/YPG’li teröristler tarafından Türkiye’ye saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmesi, uluslararası hukukun anlamsız bir şekilde varlığını yitirmesine bağlı bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Bu operasyon, ABD ve Rusya’nın verilen sözlere sadık kalmadığının göstergesi olarak gerçekleştirilmiştir. Pençe-Kılıç Hava Harekatı, terörü kaynağında yok etmek amacıyla BM Antlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Pençe-Kılıç Harekatı, sadece terörle mücadele açısından değil uluslararası ilişkiler ve yeni küresel gelişmeler penceresinden okunduğunda da çok değerli anlamlar taşıyor. Uluslararası uzmanlara göre Ankara, özellikle batıya ‘Milli güvenlik benim kırmızı çizgimdir’ demiştir. ‘Sizden bağımsız bir şekilde bu süreci yönetebilirim’ mesajı net şekilde verilmiştir.

Türkiye, etkileşim içerisinde olduğu odaklara gece yarısı harekâtıyla mesaj verdiğini ve bu mesajın öncelikle ‘terörle mücadele’ penceresinden okunması gerektiğine dikkat çekiyor. Aynı anda iki ülkeye gece yarısı hava harekatı düzenlemenin hem NATO hem de ABD Rusya tarafına güçlü bir mesaj niteliği taşımaktadır. Türkiye, Türk denklem politikası kapsamında yeni bir sayfanın açılmasını, kendi bölgesinde cerrahi operasyonlara müsaade etmeyeceğini göstermiştir.

Türkiye, harekatla bir kez daha güçlü bir şekilde ABD ve NATO’ya “Terörle mücadele benim kırmızı çizgim. Siz olsanız da olmasanız da ben kendi başıma bu gücü ortaya koyabilecek bir ülkeyim” demiştir. MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın bölgesel denge politikaları kapsamında oynadığı rolü ve başarılı operasyonları, bazı aktör devletler tarafından hassas bir şekilde izleniyor ve birçok alanda korkulan bir devlet zekası olarak görülüyor.  

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/sabri-balaman/taksim-saldirisinda-rol-alan-ulke-masada-alan-istiyor-40731.html

Bir yanda İstiklal Caddesi saldırganıyla ilgili içeride çok hızlı bir süreç yürütüyorsunuz. Diğer yanda sabah saatlerinde yanda Suriye’de çok sayıda DEAŞ’lıyı yakalıyor, aynı gece oldukça zorlu bir harekata başlıyorsunuz. Tüm bunları alt alta koyduğunuzda Ankara terör ve terörizmle mücadelede dünyanın en önde gelen ülkelerinden olduğunu bir kez daha göstermiş oluyor.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim