• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Sadullah Özcan: ABD'de seçilmişler ve maskeli balo

Sadullah Özcan: ABD'de seçilmişler ve maskeli balo
ABD’de seçim sonuçlarının getirdiği kaos bütün hızı ile devam ediyor. Farklı kaynaklardan takip ettiğim kadarı ile ABD seçimlerinin getirdiği kaos geri dönülmez şekilde uzayacak. Artık toparlanmaları imkânsız.

Aslında ABD’de yaşanan kaosu pek yazmak istemiyorum. Çünkü uzmanı değilim. Fakat uzman geçinenlerin verdiği bilgiler o kadar sansürlü ve filtreli ki o kanallardan okumak imkânsız. Zaten bugün ABD ve Batı kaynaklı yayın organları neredeyse Türkiye’de yok gibi. Yayının görüşü fark etmeksizin ana akım medya tamamen yabancı kuruluşların şubesi gibi. İsterseniz her akşam izlediğiniz televizyon kanalarını şöyle bir hatırlayın. 

İşte bu kadar ABD ve Batı kaynaklı yayın kuruluşuna sahip olmamıza rağmen bugün ABD’nin içine düştüğü kaosun detaylarını hiçbir medya kanalında göremezsiniz. Çünkü ABD Başkanı Trump’ın bütün medya kanalları tarafından yasaklı hale geldiği gibi bizim medyada örülü bir sansür uyguluyor ABD’de ki gelişmelere. Ama geçtiğimiz yazıda ifade ettiğimiz gibi güneş balcıkla sıvanmaz. 

Çok net ve çok açık ifade edeyim. ABD seçimleri şaibelidir. Bugün ısrarlar Türkiye’de de herkes Biden’den bahsederken ‘Seçilmiş Başkan’ diye bahsetmektedir.  Benim gözümde ise Posta oyları ve elektronik oylama oyunlarının başkanıdır. ‘Seçilmiş Başkandır” ama kimin seçtiği belli olmayan bir başkandır. ABD’de ki seçim sisteminin tıpkı bizim 1946 seçimlerinde uygulandığı gibi “Açık oy gizli tasnifi” hatırlatmaktadır. Posta ile oy verme sisteminin güvenliğini kesinlikle sağlayamazsınız. Elektronik sistemle oy kullanmanın güvenliğini kesinlikle koruyamazsınız. Bakın bugünlerde sosyal medya kanallarını tartışıyoruz. Bütün dünya bu konunun güvenliğini konuşuyor. 

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/abdde-secilmisler-ve-maskeli-balo-5359/

Bu haber toplam 168 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim